Un expert german testează în China efectele a doi inhibitori ai SARS-CoV asupra noului coronavirus, 2019-nCoV

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus


Un cercetător german expert în coronavirusuri şi profesor la Universitatea din Lubeck, a adus în China doi inhibitori dezvoltaţi pentru SARS-CoV pentru a testa efectele lor asupra noului coronavirus 2019-nCoV, informează luni agenţia Xinhua care citează China Media Group (CMG).

Rolf Hilgenfeld şi echipa sa s-au dedicat mulţi ani cercetării inhibitorilor coronavirusului SARS-CoV, agentul patogen al Sindromului Acut Respirator Sever. Inhibitorul utilizează o protează ce acţionează asupra virusului prevenind fisurarea proteinei şi, prin urmare, formarea virusului matur, notează Agerpres. 

În prezent, soluţia dezvoltată de această echipă s-a dovedit eficientă în cazul şoarecilor infectaţi cu SARS-CoV şi stabilă în experimentele pe culturi de celule umane.

Oamenii de ştiinţă au descoperit că 2019-nCov este asemănător în proporţie de 80% cu SARS-CoV, iar similaritatea dintre proteaza acestor două virusuri este de până la 96%.

Hilgenfeld speră că aceşti inhibitori pot contribui la cercetarea medicamentelor împotriva 2019-nCov.

Într-un interviu acordat CMG, omul de ştiinţă a declarat că experimentele asupra 2019-nCov vor fi efectuate pe şoareci, iar ulterior vor fi realizate teste toxicologice pentru a elimina alte efecte secundare ce pot fi cauzate de medicamente.

În cele din urmă, producţia în masă va fi posibilă numai după efectuarea studiilor clinice.

Coronavirusul se auto-limitează. După o perioadă în care suficient de mulţi oameni produc anticorpi, răspândirea continuă a virusului poate fi restricţionată, punând astfel capăt răspândirii epidemiei, a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel