Un NOU simptom după vaccin: Brațul COVID-19. Cum se manifestă

Un NOU simptom după vaccin: Brațul COVID-19. Cum se manifestă, FOTO pexels
Un NOU simptom după vaccin: Brațul COVID-19. Cum se manifestă, FOTO pexels

Unii pacienți care au primit vaccinul Moderna împotriva coronavirusului au un efect secundar inconfortabil, cunoscut sub numele de braț Covid, în zilele după vaccinare.

Persoanele care au făcut vaccinul COVID-19 pot prezenta reacții adverse, iar una dintre acestea este cunoscută sub numele de „brațul Covid”.

Efectele secundare ale vaccinurilor sunt normale, dar unele persoane pot avea o reacție extremă.

"Brațul Covid" este un efect secundar asociat în cea mai mare parte cu vaccinul Moderna și se prezintă ca o erupție cutanată, înainte de a se transforma în mâncărime.

Amelia Brown, care locuiește în California, a trimis la FOX26 imagini cu brațul ei la câteva zile după ce a primit prima doză de vaccin Moderna pe 11 ianuarie. 

Femeia a explicat că vaccinarea a fost nedureroasă, dar la scurt timp după aceea a început să amețească și a avut o reacție alergică minoră.

„Cu multă precauție, mi-au cerut (n.r. - medicii) să merg la spital doar pentru a se asigura că sunt bine. Am fost, sunt fericită și a doua zi m-am dus la muncă, nu este o problemă.”, a povestit Amelia Brown.

Doar că, la o săptămână după ce a primit prima doză, Brown a spus că zona a prezentat mâncărime.

Ea a explicat: „Era roșie zona și avea urticarie”.

Ce este brațul COVID-19

 

Dr. Praveen Buddiga, imunolog, a declarat: „Brațul Covid” este practic un tip întârziat de hipersensibilitate sau o reacție alergică care apare probabil la aproximativ 7-10 zile după vaccin.

Acest lucru se întâmplă la aproximativ 2-9% dintre pacienți, potrivit Buddiga, adăugând: „Ar trebui să vezi un medic, dacă nu dispare în 48 de ore”.

Dr. Buddiga recomandă să pui gheață pe zona inflamată, să bei multă apă și să întinzi brațul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel