Ungaria ar putea ajunge la un procent de 70% din populație vaccinată, până în iunie

DCMedical Team |
Data publicării:
Vaccin COVID-19. Foto: Pexels
Vaccin COVID-19. Foto: Pexels

Ungaria ar putea avea 70% din populație vaccinată, până în iunie. Aceasta ar fi una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare din Europa.

Ungaria ar putea ajunge până în iunie la un procent de 70% din populaţie vaccinată împotriva COVID-19, în condiţiile în care guvernul face demersuri să achiziţioneze cât mai multe vaccinuri posibil, a afirmat marţi un oficial guvernamental.
Atingerea acestui obiectiv i-ar asigura Ungariei una din cele mai ridicate rate de vaccinare din Uniunea Europeană, permiţându-i să ridice restricţiile şi să redeschidă economia mai devreme decât alte ţări, a declarat Pal Volner, secretar de stat în Ministerul justiţiei, în cadrul unei dezbateri parlamentare cu privire la extinderea regimului special introdus pentru a limita răspândirea coronavirusului.
Folosirea vaccinurilor produse în China şi Rusia îi va permite Ungariei să vaccineze până la finele lunii mai cu 3,5 milioane de oameni mai mult decât dacă s-ar baza doar pe cele procurate prin intermediul Bruxellesului, a subliniat Volner.
Acesta a menţionat, invocând opinii ale experţilor, că restricţiile anticoronavirus mai trebuie menţinute deocamdată, dar şi-a exprimat speranţa că vor putea fi relaxate în viitorul previzibil, potrivit agerpres.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel