Ungaria deschide o rută de tranzit pentru cetățenii români și bulgari blocați la granița austro-ungară

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Peste 3.500 de români blocați la graniță     Sursa foto: MTI
Peste 3.500 de români blocați la graniță Sursa foto: MTI

Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară, o singură dată în cursul nopţii de marţi.

Ungaria va deschide o rută de tranzit pentru cetăţenii români şi bulgari blocaţi la graniţa austro-ungară, o singură dată în cursul nopţii de marţi, la solicitarea miniştrilor de externe român şi bulgar, a anunţat şeful diplomaţiei de la Budapesta, Peter Szijjarto, pe pagina sa de Facebook, potrivit unor surse citate de agerpres.ro.

Szijjarto a afirmat că a discutat prin telefon cu omologii săi din România şi Bulgaria, care i-au solicitat ca Ungaria să le permită cetăţenilor celor două state să revină acasă.

„Prioritatea noastră este sănătatea ungurilor. Acesta este scopul măsurilor de protecţie a frontierelor”, a subliniat el. Ţinând cont de toate acestea, Ungaria le va permite cetăţenilor români şi bulgari un unic tranzit prin Ungaria pe o rută prestabilită, în cursul nopţii de marţi, a precizat Peter Szijjarto.

El a mai spus că Ungaria aşteaptă de la autorităţile române şi bulgare să-şi informeze cetăţenii că graniţele Ungariei sunt închise pentru călătorii străini.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel