Unt de arahide: efectele secundare neștiute și nedorite

Angela Sabău |
Data publicării:
Unt de arahide  FOTO: pexels.com
Unt de arahide FOTO: pexels.com

Iată patru efecte secundare ale consumului de unt de arahide, efecte la care probabil nu te-ai gândit niciodată.

Untul de arahide face parte din gustările preferate ale multor oameni. Cu toate acestea, este posibil ca doza zilnică de unt de arahide să provoace unele efecte secundare nefavorabile.

1 Poate provoca reflux acid.

Refluxul acid nu este o glumă! Într-un articol anterior, Trista Best a spus, „a mânca prea mult unt de arahide poate duce la apariția tulburării de reflux acid generalizat, altfel cunoscut sub numele de BRGE”.

Pentru context, BRGE este o tulburare digestivă care apare atunci când sucurile acide din stomac sau alimentele și fluidele ajung înapoi în esofag din stomac, provocând o senzație de arsură. Este, de asemenea, un alt nume pentru refluxul acid.

„Untul de arahide este în regulă pentru cei cu BRGE, dar cu moderație, deoarece este un aliment relativ bogat în grăsimi”, spune ea.

Alimentele grase pot face ca mănunchiul de mușchi care separă esofagul de stomac, numit sfincterul esofagian inferior (LES), să se relaxeze și să permită fluxului invers al acidului din stomac să se strecoare înapoi în esofag.

2 Ați putea consuma grăsimi nesănătoase.

Untul de arahide este o sursă excelentă de acizi grași mononesaturați și polinesaturați sănătoși. Cu toate acestea, unele mărci comerciale tind să adauge uleiuri suplimentare, cum ar fi uleiul de palmier sau uleiurile vegetale complet hidrogenate, în untul de arahide, care contribuie cu grăsimi saturate la dietă.

În schimb, încercați să căutați opțiuni de unt de arahide natural care conțin doar arahide și poate sare.

3 Ar putea crește consumul de zaharuri adăugate.

Unele dintre aceleași mărci comerciale care adaugă uleiuri la untul de arahide pot, de asemenea, să introducă zaharuri adăugate în produsele lor. Unele mărci conțin 8 grame de zahăr per porție de două linguri. Nu este de mirare că dieteticienii înregistrați l-au clasat drept una dintre cele mai proaste opțiuni de unt de arahide de pe piață.

4 Untul de arahide poate conține un tip periculos de mucegai.

Destul de ciudat, untul de arahide ar putea conține un cancerigen numit aflatoxine găsit într-un mucegai numit Aspergillus. Arahidele cresc sub pământ și tind să fie colonizate de mucegai, cu toate acestea, unele cercetări au arătat că procesarea arahidelor în unt de arahide poate reduce nivelul de aflatoxine cu până la 89%. De asemenea, USDA monitorizează alimentele pentru a se asigura că nu depășesc limitele recomandate. Cu toate acestea, ar putea merita de știut că unele studii pe oameni au legat expunerea la aflatoxine de cancerul hepatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel