Vaccin antigripal pentru copii. Zece mii de doze, asigurate de MS

Adisa Codruț / 03 oct 2019 / 18:25
Vaccin
Vaccin

Vaccinul antigripal pentru copiii cu vârsta între șase luni și trei ani va fi asigurat prin cele 10.000 de doze care vor fi puse la dispoziție de către Ministerul Sănătății.

Ministerul Sănătăţii a anunţat joi că vor fi asigurate 10.000 de doze de vaccin antigripal pentru imunizarea copiilor între șase luni şi trei ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm.
"Prin Acordul Cadru pe care Ministerul Sănătăţii îl are încheiat cu cei cinci furnizori de vaccin gripal, Ministerul Sănătăţii asigură şi 10.000 de doze de vaccin gripal pentru imunizarea copiilor între șase luni şi trei ani, din categoriile cu risc de îmbolnăvire, cu afecţiuni medicale cronice pulmonare, cardiovasculare, hepatice, neurologice, metabolice, renale, diabet zaharat, obezitate, sindrom imunodeficienţă primară sau astm", se arată într-o informare a MS.

Mai multe vaccinuri decât anul trecut

Potrivit sursei citate, anul trecut, în cadrul campaniei gratuite, au fost vaccinaţi 2.377 de copii cu vârsta cuprinsă între șase luni şi trei ani.
Campania de vaccinare antigripală a Ministerului Sănătăţii se află în desfăşurare. Pentru sezonul 2019 - 2020, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 1,5 milioane de doze de vaccin gripal, cu 200.000 mai mult faţă de anul trecut, pentru imunizarea unui număr mai mare de persoane din categoriile la risc.
Vaccinul achiziţionat acoperă patru tulpini gripale, având formula recomandată de OMS. 

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy