Vaccin împotriva COVID-19: vești încurajatoare de la Oxford

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Vești încurajatoare de la echipa de cercetători de la Universitatea Oxford care lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19.

Cercetători de la Institutul Jenner al Universității Oxford și din Grupul de vaccinuri din Oxford au anunțat, într-un comunicat, rezultatele la care au ajuns în crearea unui vaccin împotriva COVID-19.

”Vaccinul a provocat un răspuns al celulelor T în termen de 14 zile de la vaccinare (globulele albe din sânge care pot ataca celulele infectate cu virusul SARS-CoV-2) și un răspuns al anticorpului în termen de 28 de zile (anticorpii sunt capabili să neutralizeze virusul, astfel încât să nu poată infectați celulele când au fost contractate inițial). În timpul studiului, participanții care au primit vaccinul au avut anticorpi neutralizabili detectabili, care au fost sugerați de cercetători ca fiind importanți pentru protecție, iar aceste răspunsuri au fost cele mai puternice după o doză de rapel, 100% din sângele participanților având activitate de neutralizare împotriva coronavirusului”, se explică în comunicat.

Unul dintre cercetătorii implicați afirmă: ”Datele din faza I / II pentru vaccinul nostru coronavirus arată că vaccinul nu a dus la reacții neașteptate și a avut un profil de siguranță similar cu vaccinurile anterioare de acest tip. Răspunsurile imune observate în urma vaccinării sunt în conformitate cu ceea ce au arătat studiile anterioare la animale sunt asociate cu protecția împotriva virusului SARS-CoV-2, deși trebuie să continuăm cu programul nostru de studii clinice riguroase pentru a confirma acest lucru la oameni. Am văzut cel mai puternic răspuns imun la cei 10 participanți care au primit două doze de vaccin, indicând că aceasta ar putea fi o strategie bună pentru vaccinare”.

La testele derulate au participat peste 1.000 de voluntari sănătoși, cu vârste între 18 și 55 de ani. 10 persoane dintre acestea au primti două doze de vaccin. Anterior, între 23 aprilie și 21 mai, 1.077 de oameni au primit vaccinul sau un placebo.

Cercetarea celor de la Oxford se derulează împreună cu compania farmaceutică AstraZeneca.

„Suntem încurajați de datele intermediare din faza I / II care arată că AZD1222 a fost capabil să genereze un anticorp rapid și răspunsul celulelor T împotriva SARS-CoV-2. În timp ce sunt mai multe lucrări de făcut, datele de astăzi ne cresc încrederea că vaccinul va funcționa și ne permite să continuăm planurile noastre de fabricare a vaccinului la scară pentru un acces larg și echitabil în întreaga lume ”, spune Mene Pangalos, vicepreședinte executiv al Cercetări și Dezvoltare BioParmaceutice la AstraZeneca.

Testele nu s-au încheiat.

Studiul, publicat în The Lancet, poate fi consultat AICI.

Explicațiile cercetătorilor de la Oxford:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel