Ce sunt testele de anticorpi și ce înseamnă pentru pandemia COVID-19

În timp ce toată lumea se întreabă când s-ar putea încheia restricțiile și măsurile de distanțare socială, unii experți afirmă că unele teste de anticorpi ar putea oferi o soluție în pandemia de COVID-19.

Testele anticorpilor - cunoscute și sub denumirea de teste serologice - nu sunt menite să diagnostice o infecție activă cu coronavirus. Potrivit CNN, mai degrabă, acestea verifică proteinele din sistemul imunitar, cunoscute sub numele de anticorpi, printr-o probă de sânge. Prezența lor înseamnă că o persoană a fost expusă la virus și a dezvoltat anticorpi împotriva lui, ceea ce poate însemna că persoana respectivă are niște imunitate - deși experții nu sunt siguri cât de puternică poate fi imunitatea sau chiar cât va dura.

Potrivit CNN, testele de diagnosticare, până în prezent, au folosit în mare parte o tehnică de laborator cunoscută sub numele de test de reacție în lanț a polimerazei sau test PCR. Aceste teste pot diagnostica infecții active printr-un eșantion - de obicei dintr-un tampon de nas - care este apoi testat pentru material genetic viral.

"Într-o perioadă de o săptămână sau cam așa ceva, vom avea un număr destul de mare de teste [la anticorp] care sunt disponibile", a spus dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, vineri, pentru CNN 

Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente nu a aprobat niciun test de anticorpi pentru coronavirus, dar un test - realizat de Cellex Inc. - a primit autorizația de utilizare de urgență. Mai multe alte companii și-au creat versiunile proprii în cadrul unei noi politici FDA implementată luna trecută, care facilitează companiile să producă și să distribuie teste de anticorpi.

De când FDA a emis politica, peste 70 de dezvoltatori s-au prezentat cu teste de anticorpi, a declarat agenția pe 7 aprilie.

Conform noii politici, testele pot fi utilizate și distribuite după ce producătorul a informat FDA că testul a fost validat, dar companiile nu pot susține că agenția a validat testele.
FDA a avertizat că aceste teste serologice „nu ar trebui utilizate ca unică bază pentru diagnosticarea sau excluderea infecției [coronavirus] sau pentru informarea stării infecției" și a solicitat producătorilor să raporteze posibile îngrijorari cu privire la test.

Fără aprobarea FDA, aceste teste nu suferă un proces riguros necesar de obicei pentru a dovedi acuratețe, iar acest lucru a ridicat îngrijorari.
Scott Becker, CEO al Asociației Laboratoarelor de Sănătate Publică, a numit multe dintre teste „proaste". Asociația Becker reprezintă 125 laboratoare de sănătate publică de stat, județene și municipale din Statele Unite. Aceste laboratoare, împreună cu laboratoarele private, ar fi responsabile de efectuarea testelor

Dar Becker a spus că laboratoarele sale nu vor folosi testele care sunt pe piață, deoarece sunt îngrijorați de rezultatele inexacte care ar putea însemna că oamenii ar putea crede greșit că sunt imuni la coronavirus și pot reveni la muncă sau pot opri distanțarea socială.

- Ar putea fi destul de periculos, a spus Becker pentru CNN
.
Becker a declarat că și-a împărtășit îngrijorările cu privire la calitatea testelor de anticorpi cu Dr. Brett Giroir, secretar adjunct la Departamentul Sănătății și Servicii Umane din SUA, și comisarul FDA Dr. Stephen Hahn. El crede că, dacă FDA nu intră, ar putea exista rezultate incorecte sau false simțuri ale securității.

Giroir a spus că verificarea corectitudinii acestor teste va fi o prioritate, dar a recunoscut că nu toate testele disponibile vor fi de calitate sonoră.

"Există un efort foarte consolidat între FDA, CDC, NIH pentru a valida unele dintre testele [anticorp] care sunt pe piață chiar acum ... Și avem motive să credem că nu toți vor performa bine, "a spus el la o informare de presă de la Casa Albă săptămâna trecută. "Vom fi foarte atenți să ne asigurăm că atunci când vă spunem că sunteți probabil imun la boală ... acel test a spus într-adevăr asta."

 Cum afli dacă ai fost expus la virus


Pe lângă faptul că indică un anumit nivel de imunitate, prezența anticorpilor Covid-19 ar putea ajuta la identificarea celor care au fost infectați, dar niciodată nu și-au dat seama că au boala. Cercetările timpurii arată că un număr mare de oameni ar fi putut avea simptome ușoare sau deloc - iar acest grup ar putea răspândi coronavirusul mai mult decât se credea anterior.

"S-ar putea să fie mulți oameni care au fost infectați, au fost asimptomatici și nu au știut-o", a spus Fauci recent în emisiunea „Today Show" de la NBC, ca răspuns la motivul pentru care testele de anticorpi sunt importante .
Institutele Naționale de Sănătate au anunțat vineri că recrutează până la 10.000 de voluntari pentru a participa la un studiu despre câți americani au fost infectați cu Covid-19 și nu sunt conștienți de acest lucru.

 

Cât poate dura imunitatea împotriva coronavirusului?

Cei cu anticorpi Covid-19 ar putea avea imunitate împotriva bolii - dar nu este clar cât de puternic poate fi răspunsul imun sau pentru cât timp.
"Dacă ne uităm la coronavirusul MERS, am vedea oameni care ar avea un răspuns la anticorpi timp de 10 luni, poate un an", a declarat pentru CNN dr. Maria van Kerkhove, conducerea tehnică a Organizației Mondiale a Sănătății. "Chiar și acolo, nu știam dacă asta a oferit protecție. Deci, pentru acest virus particular [Covid-19], răspunsul este că nu știm încă, dar aceste studii sunt făcute."
„Imunitatea oferită de Covid-19 poate fi gândită să ofere protecție până când vom avea un vaccin eficient disponibil", a spus dr. William Schaffner, specialist în boli infecțioase la Vanderbilt, într-un e-mail către CNN.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel