Vaccin ROR. Riscuri, contraindicații, dozaj - Vaccinare după îmbolnăvire

Florentina Constantin |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Vaccinul ROR este indicat pentru vaccinarea simultană rujeolică, urliană şi rubeolică a persoanelor începând de la vârsta de 12 luni. În circumstanţe speciale, poate fi administrat la sugari, începând de la vârsta de 9 luni .

Locurile preferate de injectare sunt zona antero-laterală a coapsei la copii cu vârstă mai mică şi regiunea deltoidă la copii cu vârstă mai mare, adolescenţi şi adulţi. Vaccinul trebuie administrat subcutanat la pacienţi cu trombocitopenie sau cu orice tulburare de coagulare.

Cum se dozează

Persoanelor cu vârsta de 12 luni sau peste trebuie să li se administreze o doză la o dată aleasă. O a doua doză poate fi administrată la cel puţin 4 săptămâni după prima doză, în conformitate cu recomandările oficiale. A doua doză este destinată persoanelor care, din orice motiv, nu au prezentat răspuns imunologic la prima doză.

Sugari cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 luni

Datele privind imunogenitatea şi siguranţa au arătat că M-M-RVAXPRO poate fi administrat la sugari cu vârsta cuprinsă între 9 şi 12 luni, în concordanţă cu recomandările oficiale sau când o protecţie timpurie este considerată necesară (de exemplu, creşă, situaţii epidemice sau călătorie într-o regiune cu prevalenţă mare a rujeolei). Aceşti sugari trebuie revaccinaţi la vârsta de 12 până la 15 luni.

Sugari cu vârsta sub 9 luni

Până în prezent nu sunt disponibile date cu privire la eficacitatea şi siguranţa administrării

Contraindicaţii

Antecedente de hipersensibilitate la orice vaccinuri rujeolice, urliene sau rubeolice sau la oricare dintre excipienţi, inclusiv neomicină.
Sarcina trebuie evitată timp de 1 lună după vaccinare.

Vaccinarea trebuie amânată în timpul evoluţiei oricărei boli cu febră >38,5°C.

Tuberculoză activă netratată. Copiii care urmează tratament pentru tuberculoză nu au prezentat
exacerbarea bolii când au fost imunizaţi cu vaccin cu virus rujeolic viu. Până în prezent, nu au fost
raportate studii privind efectele vaccinurilor cu virus rujeolic la copii cu tuberculoză netratată.

Discrazii sanguine, leucemii, limfoame de orice tip sau alte neoplasme maligne care afectează
sistemele hematopoietic şi limfatic.

Terapie imunosupresivă curentă (inclusiv doze mari de corticosteroizi). Nu este contraindicată administrarea M-M-RVAXPRO la persoanele cărora li se administrează corticosteroizi topic sau parenteral în doze mici

Imunodeficienţă umorală sau celulară severă (primară sau dobândită), de exemplu, imunodeficienţă combinată severă, hipogamaglobulinemie şi SIDA sau infecţie cu HIV simptomatică sau un procent de limfocite-T CD4+ specific vârstei la copii cu vârsta sub 12 luni: CD4+

Reacții adverse

Vaccinarea după expunere

Vaccinarea indivizilor expuşi la virusul rujeolic de tip sălbatic poate oferi un anumit grad de protecţie, dacă vaccinul poate fi administrat în 72 ore după expunere.

Dacă totuşi vaccinul este administrat cu câteva zile înainte de expunere, se asigură o protecţie mai bună. Nu există dovezi concludente conform cărora vaccinarea persoanelor care au fost expuse recent la virusurile urlian şi rubeolic de tip sălbatic asigură protecţia acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel