Vaccinare: numărul infecțiilor, mai mic cu 70% după imunizarea lucrătorilor din sănătate

DCMedical Team / 22 feb 2021 / 23:53
Centre de vaccinare noi      FOTO unsplash
Centre de vaccinare noi FOTO unsplash

Numărul infectărilor a scăzut cu 70% în rândul lucrătorilor sanitari din Marea Britanie, după campania de vaccinare.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 desfăşurată în Marea Britanie a dus la o diminuare a numărului cazurilor de COVID-19, cu circa 70%, în rândul lucrătorilor sanitari care au primit numai prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech. Conform acestor date, vaccinul Pfizer-BioNTech a oferit niveluri ridicate de protecţie împotriva infecţiilor şi a bolii simptomatice după prima doză administrată, în timp ce spitalizările şi decesele asociate COVID-19 scad cu peste 75% în cazul vârstnicilor cărora li s-a administrat de asemenea numai prima doză de vaccin.

Pentru a imuniza cât mai multe persoane într-un timp cât mai scurt, guvernul britanic a ales să amâne administrarea celei de-a doua doze dincolo de termenul de trei săptămâni recomandat de producătorul vaccinului Pfizer-BioNTech. Datele prezentate de această instituţie provin din două analize separate, prima fiind un studiu în desfăşurare pe lucrătorii sanitari şi cea de-a doua o evaluare a datelor privind testarea persoanelor în vârstă de cel puţin 80 de ani, notează Agerpres.

În cazul persoanelor vârstnice, aceste date arată că prima doză de vaccin Pfizer-BioNTech are o eficacitate de 57% împotriva bolii COVID-19 simptomatice, iar conform unei evaluări preliminare nivelul protecţiei urcă la 85% după rapel.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy