Vaccinul împotriva COVID-19, dezvoltat de britanici: ce protecție le va asigura vârstnicilor

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Vaccinul dezvoltat de britanici dezvoltă imunitate la vârstnici, asta au descoperit ultimele studii efectuate.

Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale împotriva COVID-19 din lume produce un răspuns imun atât la adulții tineri, cât și la bătrâni, ridicând speranțele unei ieșiri din pandemie și a evitării distrugerii economice produse de aceasta.
Vaccinul, dezvoltat de Universitatea din Oxford, declanșează, de asemenea, răspunsuri adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca Plc (AZN.L), care ajută la fabricarea vaccinului.

Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că un vaccin nu era încă gata, dar pregătește logistica pentru o posibilă desfășurare, mai ales în prima jumătate a anului 2021.
Testele de sânge de imunogenitate efectuate pe un subgrup de participanți mai în vârstă au arătat că vaccinul a generat „răspunsuri imune robuste” la un grup de adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, scrie mobile.reuters.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel