Vaccinul împotriva COVID-19, în curând în teste pe oameni în Italia: „nu are la bază virusul inactiv”

Angela Sabău |
Data publicării:
Vaccin  FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Cercetătorii italieni susțin că au „primul vaccin din lume” care ucide coronavirusul și planifică acum teste umane, întrucât secretarul Sănătății, Matt Hancock, admite că un antidot s-ar putea să nu fie niciodată găsit.

Cercetătorii italieni au dezvăluit planurile de testare pe oameni a unui vaccin, după ce au afirmat că acesta este „primul din lume care neutralizează virusul”. Oamenii de știință au administrat șoarecilor doza de vaccin și au luat anticorpii pe care i-au făcut organismele animalelor, drept răspuns.

Anticorpii sunt substanțe produse de sistemul imunitar care au rol atunci când organismul se luptă cu infecții specifice și sunt vitale pentru imunitate. Rezultatele preliminare ale testelor de laborator au arătat că anticorpii creați de organismele șoarecilor din test au fost capabili să oprească infectarea celulelor umane cu coronavirus.

Șeful executivului Takis, Luigi Aurisicchio, a dezvăluit că echipa italiană intenționează să înceapă încercări în toamnă, în timp ce oamenii de știință se luptă să oprească pandemia. El a spus: „Din câte știm, suntem primii din lume care au demonstrat până acum o neutralizare a coronavirusului printr-un vaccin”.

Dar oamenii de știință de top au spus astăzi că vor fi uimiți dacă niciunul dintre celelalte vaccinuri în dezvoltare nu ar fi arătat un răspuns similar la șoareci.

Universitatea Oxford este una dintre mai multe echipe din întreaga lume care testează deja un vaccin pe oameni - și intenționează să aibă gata milioane de doze până în septembrie.

Secretarul de sănătate, Matt Hancock, a declarat astăzi, însă, că nu există nicio garanție că un antidot pentru coronavirus va fi găsit vreodată. 

Nu pune sănătatea în pericol 

Echipa italiană a administrat câte o doză din cinci posibile vaccinuri diferite pe șoareci la Spitalul Spallanzani din Roma.Toate sunt vaccinuri pe bază de ADN; metoda implicată injectând în organism o cantitate minusculă de cod genetic clonat de la virus.

Vaccinurile pe bază de ADN sau ARN nu sunt făcute cu un virus slăbit sau dezactivat și nici elemente ale virusului, ceea ce înseamnă că pot fi produse la scară uriașă în laborator fără a fi nevoie de probe proaspete.

ADN-ul din vaccin este preluat în celulele destinatarului, iar organismul reacționează într-un mod similar ca și în cazul în care ar fi infectat cu virusul real, declanșând un răspuns imun. Absența virusului înseamnă însă că sănătatea lor nu este pusă în pericol.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel