Vaccinul Moderna pentru copii, 100% eficient, anunță compania

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Moderna a anunțat că vaccinul produs pentru tineri este 100% eficient. Este al doilea producător farma care face acest anunț.

Moderna devine al doilea producător de vaccin împotriva COVID care a anunţat o eficiență de 100% în urma testelor clinice pentru serul pentru copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Este a doua companie farma care face acest anunț după Pfizer-BioNTech. Acesta din urmă a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în SUA.

Moderna susține că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul a 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, care au primit ambele doze de vaccin. Moderna mai precizează că nu au existat efecte secundare grave după vaccinare, ci s-au limitat la dureri de braţe şi dureri de cap, oboseală, mialgie şi frisoane după a doua doză. 

”Suntem optimişti că ARNm-1273 este extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi. Este deosebit de interesant să vezi că vaccinul Moderna anti-COVID-19 poate preveni infecţia cu Sars-CoV-2. Vom prezenta aceste rezultate FDA SUA şi autorităţilor de reglementare la nivel global la începutul lunii iunie şi vom solicita autorizarea. Ne menţinem angajamentul de a ne ajuta să punem capăt pandemiei COVID-19”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel