Vaccinul Pfizer-BioNTech, eficient împotriva variantei COVID-19 din Marea Britanie

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech
Vaccinul creat de Pfizer și BioNTech. Foto: BioNTech

Varianta COVID-19 din Marea Britanie, cunoscută sub numele de B 117, are un număr neobișnuit de mare de mutații și este asociată cu o transmisie mai eficientă și mai rapidă, dar vaccinul Pfizer-BioNTech pare eficient contra ei.

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech este probabil la fel de eficient împotriva tulpinii mutante extrem de transmisibile a coronavirusului descoperită în Marea Britanie, potrivit unui studiu realizat de cele două companii.

S-a estimat că varianta, cunoscută sub numele de B 117, a apărut pentru prima dată în Marea Britanie în septembrie. Are un număr neobișnuit de mare de mutații și este asociată cu o transmisibilitate mai eficientă și mai rapidă.

Caracteristicile variantei au produs îngrijorări cu privire la eficacitatea vaccinurilor COVID împotriva acesteia. Cu toate acestea, cercetările publicate pe serverul de pre-print bioRxiv (link direct studiu) nu au arătat „nicio diferență semnificativă din punct de vedere biologic în activitatea de neutralizare” între testele de laborator de pe B 117 și tulpina inițială a coronavirusului.

Studiul, care nu a fost încă evaluat de experți (peer-reviewed), a constatat că toate mutațiile asociate cu noua variantă au fost neutralizate de anticorpi în sângele a 16 participanți cărora li s-a administrat anterior vaccinul.

Jumătate dintre participanți aveau vârste cuprinse între 18 și 55 de ani, iar cealaltă jumătate aveau vârste între 56 și 85 de ani.

Autorii studiului au avertizat că răspândirea rapidă a variantelor COVID la nivel mondial a necesitat „monitorizarea continuă a semnificației modificărilor pentru protecția menținută de vaccinurile autorizate în prezent”.

Este prima lucrare de acest gen completată de un important producător de vaccin COVID. Alte companii farmaceutice se străduiesc să efectueze teste privind eficacitatea propriilor lor vaccinuri.

Moderna și AstraZeneca & Oxford, care au dezvoltat fiecare câte un vaccin COVID-19, au declarat că se așteaptă ca vaccinurile lor să fie eficiente împotriva B 117.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel