Vaccinul Pfizer, ținut la temperaturi de congelatoare. FDA și-a dat acordul

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay
Vaccin COVID-19 de la Pfizer și BioNTech. Foto: Pixabay

Agenția americană a medicamentelor și alimentelor (FDA) a autorizat păstrarea vaccinului COVID-19 produs de Pfizer/BioNTech la temperaturi de congelatoare farmaceutice, mai ridicate decât cele autorizate până acum, ceea ce va ușura foarte mult distribuirea sa.

FDA a anunțat că „autorizează ca dozele congelate și nediluate ale vaccinului COVID-19 de la Pfizer/BioNTech să fie transportate și păstrate la temperaturile convenționale utilizate în mod curent pentru congelatoarele farmaceutice, pentru o perioadă de până la două săptămâni”, a anunțat agenția într-un comunicat.

„Aceasta constituie o alternativă la păstrarea favorizată a dozelor nediluate la o temperatură ultra-joasă” cuprinsă între -80 și -60 grade Celsius, a precizat FDA.

Pfizer și BioNTech au anunțat de săptămâna trecută că au formulat această cerere FDA, pentru că au date care demonstrează stabilitatea vaccinului atunci când este păstrat la temperaturi între -25 și -15 grade Celsius, adică la temperatura congelatoarelor medicale obișnuite. Această durată se adaugă posibilității de a păstra produsul într-un frigider normal (la temperaturi între +2 și +8 grade Celsius) timp de până la cinci zile.

„Autorizarea de către FDA este importantă și permite ca dozele să fie transportate și păstrate în condiții mai flexibile. Această temperatură alternativă va ajuta la reducerea provocării pe care o constituie necesitatea de a procura echipamente de păstrare ultra-rece la centrele de vaccinare, și ar trebui să ajute la transportul vaccinurilor spre mai multe centre”, a declarat dr Peter Marks, directorul Centrului de control și de cercetare biologică al FDA, citat în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel