Valeriu Gheorghiță: Media de vârstă a persoanelor decedate din cauza COVID-19 a scăzut de la 71 la 68 de ani

Dana Lascu / 24 aug 2021 / 13:20
Medici și pacienți COVID-19. Foto: Sindicatul Promedica / Facebook
Medici și pacienți COVID-19. Foto: Sindicatul Promedica / Facebook

Președintele Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiță, a declarat, marți, că în cazul infectării cu varianta Delta a coronavirusului, media de vârstă a persoanelor decedate a scăzut de la 71 de ani la 68 de ani. Mai mult, a arătat șeful CNCAV, 12% dintre persoanele decedate nu aveau comorbidități.

În cazurile de deces datorat COVID-19 „se constată o scădere a mediei vârstei de la 71 de ani la 68 de ani, deci, practic, începe să afecteze și persoanele mai tinere. Și dacă înainte 94% dintre persoanele care, din păcate, au decedat, prin COVID-19 aveau comorbidități, în momentul de față acest procent a scăzut la 88%.

Deci, practic, 12% din persoanele care și-au pierdut viața în ultima lună din cauza COVID-19 au fost persoane care nu aveau boli asociate. Or, asta ne ridică această problemă legată de posibilitatea de a declanșa forme mai grave. Și este cumva logic, pentru că încărcătura virală a persoanelor infectate cu varianta Delta este, se pare, de 1.000 de ori mai mare decât la persoanele infectate cu formele anterioare", a explicat col dr Valeriu Gheorghiță, la ședința Consiliului Național al Audiovizualului, unde a pledat pentru difuzarea în regim de campanie de interes public a unor spoturi referitoare la vaccinarea împotrivit SARS-CoV-2 a copiilor de peste 12 ani.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy