Valul 4 al pandemiei de COVID. Cîţu: Suntem pregătiţi. Nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, 26 iulie, la Constanţa, că autorităţile nu doar că sunt pregătite de valul 4, ci sunt pregătite să depăşească pandemia de coronavirus.

„Suntem pregătiţi nu numai de valul 4, suntem pregătiţi să depăşim pandemia. Sunt sigur că şi Ministerul Sănătăţii este pregătit, deci nu ar trebui să fie nicio problemă, avem dozele de vaccin”, a declarat Florin Cîțu.

Ce măsuri de relaxare se vor lua de la 1 august?

 

„Nu foarte multe, rămânem cam cu ce avem acum, masca rămâne la interior, ceea ce avem acum este foarte bine. Le-am spus colegilor mei că nu are sens să aruncăm în spațiul public ce discutăm noi acum. Când vom avea propuneri de la DSP vom lua o decizie și o vom prezenta. Și în iarnă spuneam că vom carantina Bucureștiul, nu am fost de acord”, a precizat premierul.

Câţi români s-au vaccinat anti-COVID, în ultimele 24 de ore

 

Un număr de 14.372 doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele 24 de ore, dintre care 9.304 reprezentând prima doză şi 5.068 doza a doua, potrivit unei informări transmise, luni, 26 iulie, de Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Din 27 decembrie 2020, de la începutul campaniei de vaccinare anti-COVID, au fost administrate 9.332.709 de doze pentru 4.951.218 de persoane, dintre care 4.799.196 au primit schema completă.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate două reacţii adverse de tip general.

De la debutul campaniei de vaccinare, s-au înregistrat 16.776 de reacţii adverse la vaccinurile anti-COVID, 1.799 de tip local şi 14.977 de tip general. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel