Varianta Delta. Medicul pediatru Mihai Craiu: copiii trebuie să meargă la școală

Adisa Codruț |
Data publicării:

Medicul Mihai Craiu susține că ”legat de infecția cu SARS-CoV-2 la copii există și vești bune”.

Într-o postare recentă pe rețelele sociale, medicul pediatru Mihai Craiu vorbește despre infecția COVID la copii în contextul apropierii începerii școlii și a variantei Delta.

”Legat de infecția cu SARS-CoV-2 la copil există și vești bune.Unul din motivele de îngrijorare majoră legate de evoluția maladiei COVID-19, la copil, în condițiile apariției variantei delta și a apropierii momentului începerii școlii, îl reprezintă MIS-C (Sindromul Inflamator Multisistemic asociat temporal maladiei COVID-19).

Acest articol recent din Pediatrics prezintă evoluția în timp a tuturor celor 45 de copii internați cu MIS-C la spitalul Presbyterian din New York. https://pediatrics.aappublications.org/content/148/2/e2021051155?sso=1&sso_redirect_count=1&no-redirect&nfstatus=200&nftoken=4b55b9b9-0c6b-432d-aa35-414c71015e5d&nfstatusdescription=SUCCESS%3a+Local+token+is+valid

Aceștia au fost urmăriți mai multe luni și doar unul singur a continuat să prezinte disfuncție ventriculară la mai mult de 4 luni de la debutul bolii. Această evoluție favorabilă trebuie privită în contextul incertitudinilor de tratament de la acel moment și prin severitatea mare a pacienților incluși în studiu.

Acum știm cum poate fi tratat MIS-C la copil - https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa2102968

Un nou studiu similar ar arăta probabil rezultate și mai bune. CONCLUZIE - Dracul nu este atât de negru Iar copiii trebuie să meargă la școală!Trebuie doar să avem așteptări rezonabile, să ne protejăm corespunzător locului unde ne aflăm și situației epidemiologice din acel loc și să ascultăm specialiștii. Căci marii "experți" în vândut basme vor continua să vă umple capul cu teorii ale conspirației și în viitor. Doar trebuie să trăiască si ei din ceva...”, scrie medicul Mihai Craiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel