Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților: "Și eu am fibrilație atrială deja cronică"

Florina Pop / 05 iun 2019 / 15:04
Imagine de la dezbaterea DC Media Group
Imagine de la dezbaterea DC Media Group

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, invitat la dezbaterea Dc Media Group, a vorbit despre importanța unor molecule pentru afecțiuni cardiace, el suferind de fibrilație atrială.

Fibrilație atrială. Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, invitat la dezbaterea DC Media Group, a declarat că suferă de fibrilație atrială, una dintre afecțiunile care seceră mulți români, și că singurul lucru care-l salvează e un tratament cu niște molecule.

„Avem nevoie de cele inovative pentru o categorie foarte mare de risc a pacienților. Există molecule. Acestea molecule s-au dovedit a fi benefice. Eu sunt unul dintre beneficiarii acestui tratament. În fiecare dimineață și seară iau câte o pastiluță și nu mai am amețeli, mă simt foarte bine. Iată! Până și crizele de angor mi-au trecut. Nu le mai am, deși sunt un coronarian. (...) Am dovedit că este o boală foarte silențioasă. Și eu am fibrilație atrială deja cronică și cu mai multe intervenții pe diverse tehnologii medicale. O am în continuare, fibrilația atrială, dar singura soluție este acest tratament care m-a salvat și mă salvează de accident cerebral vascular", a afirmat Vasile Barbu.

Potrivit acestuia, s-au organizat numeroase companii pentru informarea oamenilor și s-a observat că mulți români sufereau de fibrilație atrială și nu știau asta:

„Am constatat că marea majoritate a pacienților nu știu că au fibrilație atrială. Procente infime am găsit. Am colindat atâtea spitale, secții de neurologie. Peste o treime dintre pacienții de acolo aveau AVC, etiologie fibrilație atrială care putea fi evitată. Și la persoane tinere. 50 de ani. Și mai tinere".

Barbu a subliniat că riscul fibrilației atriale poate fi eliminat aproape în totalitate, iar molecule inovative joacă un rol crucial.

Articole Recomandate
Comentarii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2019 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
sanatate.n-nxt.28