VESTEA ANULUI! Vaccinurile Pfizer și Moderna FUNCȚIONEAZĂ contra tulpinilor mutante de coronavirus! STUDIU

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Teste COVID. Foto: Pixabay
Teste COVID. Foto: Pixabay

Un nou studiu a constatat „impactul neglijabil” al tulpinilor mutante de coronavirus din Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud sau California asupra imunității naturale sau a celei date de vaccinurile Pfizer și Moderna! Ceea ce înseamnă că vaccinurile ne protejează de ele!

Oamenii de știință au descoperit că imunitatea produsă de celulele albe din sânge nu este „afectată în mod substanțial” de variantele mutate ale coronavirusului produse în Marea Britanie, Brazilia, Africa de Sud sau California!  Studiul lor este publicat deocamdată pe platforma bioRxiv (link direct studiu), urmând a fi evaluat de cercetători independenți. 

Experții erau îngrijorați că actualele vaccinuri-uri ar putea să nu funcționeze la fel de bine împotriva variantelor sud-africane și braziliene, deoarece acestea au schimbat forma coronavirusului.

Câteva studii au descoperit că proteinele de combatere a bolilor, numite anticorpi, au fost mai puțin eficiente în fața noilor tulpini, crescând temerile că aceste tulpini mutante vor evita parțial imunitatea declanșată de vaccin și ar putea provoca reinfecții.

Dar noile experimente au descoperit că celulele albe din sânge numite celule T par să funcționeze la fel de bine împotriva variantelor Covid ca și împotriva virusului original.

Și funcționează la fel de bine atunci când sunt produse fie de vaccinul Pfizer, fie de vaccinul Moderna, care au fost ambele testate în studiu.

Chiar dacă ne infectăm, nu vom avea varianta gravă de COVID!

Oamenii de știință de la Universitatea din California, San Diego au spus: „Datele prezentate aici sugerează că răspunsurile celulelor T sunt în mare parte neafectate de variante”.

Ei au spus că celulele T, care se îndreaptă contra coronavirusului și ajută la distrugerea acestuia, s-ar putea să nu oprească complet infecția, dar ar trebui să împiedice oamenii să se îmbolnăvească grav. Acest lucru ar însemna că oricine a avut deja Covid sau a făcut un vaccin s-ar îmbolnăvi mai puțin grav data viitoare când va fi infectat cu virusul.

Cercetătorii au testat ce s-a întâmplat când au amestecat coronavirusul cu sângele persoanelor care au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer sau Moderna.
Mai exact, ei au măsurat două tipuri de celule T din sânge, numite CD4 și CD8.

CD4 sunt celule „ajutătoare” care identifică o infecție virală și pornesc restul sistemului imunitar în acțiune, iar CD8 sunt „citotoxice” și pot distruge celulele infectate din organism.

Acestea funcționează alături de anticorpi, care vizează virusul însuși și îl distrug direct.

Cercetătorii au descoperit că celulele T au funcționat la fel de bine atunci când au fost expuse la vechea variantă Wuhan a virusului, la varianta Kent, la varianta braziliană, cea californiană sau la cea sud-africană.

Dr. Alex Sette, cercetătorul de la La Jolla care a condus studiul, și colegii săi au scris că marea majoritate a celulelor T „nu sunt afectate de mutațiile găsite în variantele analizate”.

Ei au adăugat că „ne-am concentrat asupra răspunsurilor celulelor T provocate fie de infecția naturală sau de vaccinarea cu vaccinurile COVID de la Pfizer - BioNTech și Moderna. (…) Am găsit efecte neglijabile atât asupra răspunsurilor celulelor T CD4 + sau CD8 + la toate cele patru variantele investigate, pentru a include variantele B.1.1.7, B.1.351, P.1 și CAL.20C găsite în Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia și California”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel