Violența împotriva femeilor și fetelor, o încălcare a drepturilor omului. Declarație comună, 27 de ambasade

Adisa Codruț |
Data publicării:

Violența împotriva femeilor și fetelor, care există în toate țările și la toate nivelurile societății, nu este o chestiune privată, ci o încălcare a drepturilor omului, susțin reprezentanțele diplomatice a 26 de state și a Comisiei Europene în România, într-o declarație comună. Mâine, în Piața Universității din București, va fi organizat marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!”

Ambasadele susțin marșul „Împreună pentru siguranța femeilor!" care va avea loc sâmbătă, în Capitală, la Piața Universității, de la ora 15.00 la 18.00, arătând că în acest mod își manifestă solidaritatea cu fiecare femeie și fată, victime ale violenței.

„În preajma Zilei Internaționale pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor, ce are loc în data de 25 noiembrie, în lumea întreagă se desfășoară numeroase inițiative de conștientizare a acestei probleme existente la nivel global. (...) Marșul este organizat de Rețeaua pentru prevenirea și combaterea Violenței împotriva Femeilor (VIF), rețea ce cuprinde 25 de organizații non-guvernamentale dedicate promovării drepturilor femeilor, protecției victimelor violenței de gen și luptei împotriva discriminării de gen", se arată în declarația postată pe Facebook de Ambasada SUA în România.

Sursa citată amintește de Convenția de la Istanbul care „cere statelor părți să implementeze într-o manieră cuprinzătoare și coordonată politici îndreptate împotriva acestui tip de violență".

„Drepturile victimelor trebuie să se regăsească în centrul acestor politici. Eforturile societății civile trebuie încurajate și susținute. Ne alăturăm Rețelei VIF condamnând cu fermitate toate formele de violență împotriva femeilor și fetelor. Credem că orice acțiune întreprinsă împotriva violenței în orice țară ne va aduce mai aproape de o lume în care femeile și fetele își vor putea exercita drepturile în libertate și siguranță. Serviciile de sprijin și ajutor trebuie să fie furnizate fără niciun fel de discriminare și indiferent de condiția socială sau de apartenența etnică. Schimbarea începe cu fiecare dintre noi. Alăturați-vă marșului din 19 octombrie!", precizează ambasadele.

Declarația este semnată de reprezentanțele diplomatice ale următoarelor state: Albania, Argentina, Austria, Belgia, Canada, Chile, Croația, Cehia, Danemarca, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Irlanda, Israel, Italia, Lituania, Olanda, Norvegia, Peru, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord. De asemenea, declarație este semnată și de Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel