Virgil Musta, despre valul de îmbolnăviri care se anunță: avem speranța că nu sunt la fel de severe

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Dr Virgil Musta
Dr Virgil Musta

Medicul Virgil Musta spune că ne vom confrunta cu un val mare de infectări, însă speranța este ca aceste cazuri să nu fie la fel de grave.

Medicul Virgil Musta spune că este posibil ca numărul de cazuri de persoane infectate cu SARS-CoV-2 să crească rapid și în România pentru că transmiterea este una comunitară, iar virusul este foarte, foarte contagios.Totuși, spune el, avem speranță ca acest cazuri să nu mai fie la fel de grave ca și cele din primele valuri ale pandemiei.

El a explicat la B1 TV cum vede prognozele pentru următoarele săptămâni. „Da, este posibil ca numărul de cazuri să crească foarte rapid pentru că transmiterea este comunitară și contagiozitatea acestui virus este foarte, foarte mare. Vedem și ce se întâmplă în Europa de Vest, unde valul a început deja de o lună. Sunt țări în care zilnic au fost 100.000, 200.000, chiar 300.000 de cazuri, probabil că și noi ne vom confrunta cu un val foarte, foarte mare de îmbolnăviri, dar avem speranța că nu sunt la fel de severe.

Nu știu dacă avem chiar capacitatea țărilor din vestul Europei, de aceea foarte probabil că noi nici n-o să avem depistate atât de multe cazuri, dar formele ușoare și asimptomatice probabil nu se vor testa, așa că e important să reușim să depistăm formele medii și severe, care necesită intervenție medicală”, a precizat medicul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel