Vitamina C: plante care pot înlocui pastilele

DCMedical Team |
Data publicării:
Vitamina C: Răcovina   Foto: wikipedia.org
Vitamina C: Răcovina Foto: wikipedia.org

Vitamina C are un rol important în organism. Iată cinci plante sălbatice cu un conținut foarte bogat în vitamina C.

Vitamina C este o vitamină populară din motive întemeiate. Acest antioxidant mărește funcția imunitară, combate infecțiile și cancerul, scade riscul și scurtează durata și severitatea răcelilor, a infecțiilor bronșice și a simptomelor astmatice. De asemenea, ajută corpul să absoarbă fierul. Când suntem bolnavi, ne ajută să ne vindecăm mai repede. Doza mare de vitamina C intravenoasă este utilizată în tratamentul sepsisului, bolii Lyme și cancerului.

Deoarece corpul uman nu produce vitamina C, depinde de noi să consumăm alimente bogate în vitamina C sau să luăm suplimente în mod regulat. Unele plante sunt și surse bune de vitamina C.

Iată 5 plante sălbatice care sunt foarte bogate în vitamina C, propuse de farmesalmanac:

Răcovină (Stellaria media)(foto). Este o plantă efemeră, nativă Europei, de obicei consumată de găini. Regional, mai este numită și aurică, cuișoriță, ghețișoară, rocoțel, scânteiuță, coadă-de-găină, iarba-găinii, iarbă-de-păsări, steluța-fetei, steluță-albă.

Crește în curți și câmpuri, zone umede și locuri umbroase.

Recoltare și mâncare - Chickweed are o textură ușor crocantă, care poate fi consumată crudă. Micile sale flori, frunze și tulpini sunt comestibile. Decupați un centimetru sau doi din partea superioară, în loc să scoateți planta din pământ. Alegeți și mâncați înainte ca tulpinile să devină lungi, iar culoarea să se estompeze. Clătiți bine sub jet de apă și adăugați-le în salate, utilizați în sandvișuri, sau adăugați la smoothie-uri verzi.

Copacul lui Iuda (Cercis canadensis)

Este o plantă din familia leguminoaselor, care include mazăre, fasole și trifoi roșu.

Arborele roșu este denumit arborele lui Iuda, pentru Iuda Iscariotul, despre care se spune că s-a spânzurat de un copac roșu după ce l-a trădat pe Iisus. Conform legendei, florile de pe copac au fost cândva albe. După sinuciderea lui Iuda, florile au devenit roz de rușine.

Soiul estic redbud este originar din America de Nord. Ca arbore de subpădure, se găsește adesea la marginea pădurii printre speciile de arbori mai înalți.

Florile frumoase de primăvară roz-violet înfloresc înainte ca frunzele în formă de inimă. Sunt asemănătoare mazării cresc în ciorchini pe ramuri. Această specie de copac rezistent crește până la o înălțime și o lățime medie de 20 de picioare.

Dacă aveți acces la un copac roșu înflorit, alegeți o floare și mâncați-o. S-ar putea să fiți surprins cât de bun e la gust. Aroma dulce-acrișoară seamănă cu afine uscate, îndulcite. Alegeți și colectați florile chiar de pe ramură într-un recipient. Nu este nevoie de gătit pentru a vă bucura de aceste frumuseți. Aruncați flori roșii proaspete într-o salată cu verdeață de păpădie crudă sau de salată verde de primăvară pentru a adăuga o explozie de culoare, aromă și nutrienți. Se amestecă în făină de ovăz gătită sau aluat de clătite. Florile pot fi infuzate în oțet, deshidratate sau transformate în vin.

Frunzele de păpădie (Taraxacum officinale)

Frunzele de păpădie au fost cultivate și mâncate în SUA în timpul Marii Depresii. Fiecare parte a plantei - florile, frunzele și rădăcinile ei - este apreciată ca o sursă de hrană și medicamente.

Puteți observa cu ușurință florile galbene așa cum apar în peluză sau în alte locuri cu iarbă, însorite, primăvara. Pot crește în orice tip de sol, în plin soare până la umbră parțială. Asigurați-vă că nu au fost tratați cu pesticide.

Păpădia este ușor de identificat prin florile lor vesele, galbene. Sunt printre primele care apar în fiecare primăvară. Frunzele de culoare verde închis sunt netede, cu margini zimțate, festonate.

Recoltați frunze tinere, fragede și mărunțiți flori de păpădie pentru a face o salată proaspătă. Pot fi gătite la aburi sau frunzele mai vechi, sotate într-o tigaie cu unt sau ulei de măsline pentru a reduce amărăciunea.

Notă: dacă sunteți alergic la ambrozie, este posibil să fiți sensibil la păpădie.

Flori de trifoi roșu (Trifolium pratense)

 Este floarea de stat a Vermontului. A fost importată pentru prima dată din Europa ca și cultură de fân.

Crește pe pajiști, pășuni și câmpuri agricole. Florile înfloresc din primăvară până în toamnă. Nu le consumați niciodată când devin maronii.

Capul florii rotund, roșu-purpuriu, din vârful tulpinii, este ușor de observat într-o pajiște verde ierboasă. La prima vedere, capul florii pare a fi o singură floare, dar este alcătuit din multe flori mici în formă de tub.

Florile de trifoi roșu au un gust natural dulce. Scoateți floarea de pe tulpină, lăsând planta în sol. Tăiați capete mari de flori și adăugați-le în salate proaspete verzi pentru a adăuga vitamina C, culoare și textură. Florile de trifoi roșu pot fi folosite proaspete sau uscate pentru a face ceai de plante. Pentru a face o ceașcă de ceai de flori de trifoi roșu, se toarnă o ceașcă de apă clocotită peste una până la două lingurițe de flori de trifoi roșu. Se poate îndulci cu miere.

Violete sălbatic - frunze (Viola spp. - Viola odorata și viola papilionacea)

Florile violetelor sălbatice sunt o garnitură minunată, comestibilă, dar frunzele sunt comestibile, gustoase și bogate în vitaminele C și A.

Violetele sălbatice preferă zonele semi-umbrite umede, cum ar fi pajiști, păduri. Această floare sălbatică nativă tinde să se răspândească ușor.

Violetele sălbatice sunt o plantă perenă care înflorește din primăvară până în vară. Planta crește aproape de sol, de obicei între 3 și 6 inci înălțime. Planta se remarcă prin floarea albastră-violetă și frunzele în formă de inimă, cu vene, cu margini ușor dințate. Majoritatea violetelor sălbatice americane sunt inodore, dar speciile europene sunt parfumate. Violetele africane nu sunt legate de violetele sălbatice și nu sunt comestibile.

Recoltați frunzele atunci când florile sunt înflorite pentru a evita culegerea unei plante greșite. Nu mâncați rizomii (rădăcinile), deoarece sunt otrăvitori pentru oameni. Alegeți frunzele fragede, spălați, clătiți, uscați și mâncați-le crude. Acestea fac un înlocuitor ușor, dar gustos, al salatei verzi. Frunzele violetelor sălbatice au un ușor efect de îngroșare atunci când sunt adăugate la supe.

Note importante:

Nu alegeți niciodată ierburi sălbatice sau produse comestibile din zone care au fost tratate chimic cu buruieni. Alegeți doar ceea ce aveți nevoie. Lăsați tulpini și rădăcini intacte, astfel încât să puteți recolta mai mult în viitor. Produsele botanice înflorite sunt benefice pentru albine, așa că lăsați câteva flori în sălbăticie pentru polenizatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel