Vlad Voiculescu, prima reacție după protestele anti-COVID-19: Sunt de acord cu "JOS pandemia!"

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a reacționat, marți, 30 martie, după protestele anti-restricții din România. 

"Aș vrea să spun câteva cuvinte despre evenimentele de azi-noapte. Trebuie să spun că, în calitate de ministru al Sănătății, sunt consternat și oarecum furios. Nu din cauza protestelor în sine, pentru că acestea pot avea justificare și știm că au justificări personale, dar cred că s-a ajuns ceva cam departe.

S-a ajuns cam departe în special cu violența și agresivitatea la adresa medicilor și a personalului din spital în mai multe locuri din țară. Lucrul ăsta nu e acceptabil. Nici în războaie nu se atinge nimeni de medici, de asistente, de infirmieri, în general de cei care poartă haina albă și au grijă de cei care au cea mai mare nevoie. 

Cei care au fost azi-noapte în curți ale spitalelor, la Bacău, la Galați și nu numai, aș spune că au greșit. În aceste spitale sunt tratați semeni ai lor, oameni care au neaparată nevoie de îngrijire medicală. Sunt oameni la ATI și de multe ori, în curtea spitalelor sunt aparținătorii care așteaptă vești bune, nu ca cei care trebuie să se concentreze pe a-i salva să fie înjurați și învinovățiți pentru lucruri care n-au legătură cu realitatea.", a precizat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. 

"Am văzut aseară că se scanda 'Jos pandemia!'. Am putea să spunem că suntem cu toții de acord, dar singurul fel prin care obținem 'Jos pandemia!' este acesta, prin vaccinare și prin protejarea noastră și a semenilor noștri în perioada imediat următoare.

Dacă respectăm măsurile de siguranță, nu le-aș mai spune restricții, ci măsuri care să ne protejeze pe noi și în special pe cei mai vulnerabili, pe cei vârstnici, pe cei cu alte boli, protejându-i câștigăm timp pentru vaccinare. Vaccinându-ne, putem să câștigăm lupta, să câștigăm războiul, și acesta să fie un ultim mare hop, acest al treilea val să fie ultimul val semnificativ care, într-adevăr, să pună niște probleme pe care le avem cu toții în desfășurarea vieții de zi cu zi.", a spus Voiculescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel