Voiculescu: Nu există, în acest moment, bază științifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca

Dana Lascu |
Data publicării:
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat marți, la Parlament, că nu există, în prezent, bază științifică pentru suspendarea vaccinului COVID-19 produs de AstraZeneca.

„Lucrurile sunt foarte clare, comunicarea este foarte clară făcută de CNCAV, comunicarea este foarte clară referitor la acest vaccin. Nu există, în acest moment, bază științifică pentru eliminarea vaccinului AstraZeneca. În acest moment așteptăm decizia EMA, nota EMA de joi, săptămâna aceasta", a spus Voiculescu, la Parlament.

Întrebat de ce nu a fost luată o măsură de precauție în cazul noului lot de AstraZeneca, ministrul a subliniat că în prezent nu există motive de îngrijorare în legătură cu acest vaccin COVID-19.

„A fost o discuție cu mai multe autorități implicate. Aceasta a fost decizia la care s-a ajuns. (...) Decizia este luată pe baze științifice. Nu există în acest moment motive de îngrijorare. Este opinia OMS, opinia Agenției Europene a Medicamentului", a spus ministrul Sănătății.

El a arătat că pentru celălalt lot de AstraZeneca s-a luat măsura de precauție, deoarece din lotul respectiv s-a constatat că au fost probleme în anumite țări.

„Asta a fost o măsură de precauție cu un cost minim pentru vaccinarea din România pe care am decis atunci cu toții să o luăm”, a spus ministrul Sănătății.
Întrebat de ce secretarul de stat Andreea Moldovan este cea care face declarații legate de pandemie și nu el, Voiculescu a spus că aceasta este un specialist în măsură să discute subiectul.

„Cred că în general noi toți urmărim interesul public. Interesul public înseamnă comunicare, să lucrezi în Ministerul Sănătății, ca oamenii cei mai competenți pe un anumit domeniu să iasă și să comunice atunci când este cazul. Doamna doctor Andreea Moldovan este un specialist excepțional în care am toată încrederea și are mandat din partea mea și să comunice și numai atât”, a explicat ministrul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel