Voluntar vaccinat contra COVID-19, pozitiv la 4 luni după ce a primit doza

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Vaccin   FOTO: pixabay
Vaccin FOTO: pixabay

Un bărbat, care este asistent medical spaniol care trăiește în Marea Britanie, și care s-a vaccinat voluntar cu vaccinul aflat în studiu la Universitatea Oxford, a ieșit pozitiv la un test, la patru luni de când a primit doza contra COVID-19.

Asistentul spaniol Joan Pons Laplana, voluntar în studiul clinic lansat în Marea Britanie de laboratoarele Universității Oxford și AstraZeneca pentru un vaccin contra COVID-19, a fost testat pozitiv pentru coronavirus la un control de rutină.

Informația a fost confirmată de Pons pe contul său de Twitter. El a arătat că, după patru luni și 12 rezultate negative la teste, miercuri a dat rezultate pozitive la testul pentru Covid-19. „Momentul adevărului a sosit. Am rezultate pozitive la unul dintre testele mele. Sper că am intrat în grupul preferat de oamenii de știință, al celor vaccinați dar infectați. Mulțumită acestui lucru și cu acest rezultat, ajut la eradicarea Coronavirusului”, a anunțat el, conform TV6.

Asistentul medical a spus că este izolat într-o cameră din casa lui. El se simte bine și simptomele au început să se apară miercuri când s-a trezit cu „congestie nazală și cefalee”. „Am sunat la Oxford și mi-au spus să fac un PCR”, spune el.

Joans este un asistent medical în vârstă de 45 de ani din Barcelona, care locuiește de douăzeci de ani în orașul britanic Sheffield și care în iunie s-a oferit voluntar pentru a primi prima doză de vaccin coronavirus dezvoltată de Universitatea din Oxford.

20 de mii de oameni din mai multe țări și de pe trei continente participă la testele AstraZeneca - Oxford. Nu se știe deocamdată ce doză de vaccin a primit bărbatul, știut fiind faptul că în cadrul acestor studii clinice voluntarii sunt vaccinați cu doze mai mari sau mai mici pentru a vedea care dintre ele oferă cea mai bună protecție. Acesta este primul caz de voluntar vaccinat și ulterior infectat. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel