Zeci de premii de excelenţă, acordate la ediţia a IV-a a Galei Elitelor Medicale de la Târgu Mureş

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Peste 30 de premii de excelenţă în domeniul sănătăţii au fost acordate, joi seara, în cadrul celei de-a IV-a ediţii a Galei Elitelor Medicale.

 

 

"Este Oscarul medicinei româneşti, care a depăşit deja graniţele României. Am acordat 25 de premii mari şi alte 10 premii mai mici, criteriile fiind bazate pe performanţele şi studiile publicate, iar juriul a fost format din 11 personalităţi. (...) Fie că ne referim la sistemul medical (clinici şi spitale), la cercetare, la învăţământ, la organizaţii ale pacienţilor, la acţiuni de mecenat sau la iniţiative individuale ori la echipe care lucrează eficient şi impecabil (în sala de operaţii sau în management) pentru sănătatea pacientului român, identificăm, de la un an la altul, elitele lumii medicale. Le identificăm şi le premiem, într-un eveniment de excepţie, aşa cum excepţională este munca lor, zi de zi", a declarat fondatorul Galei Elitelor Medicale, Ionuţ Geană, notează Agerpres.

Premiul pentru excelenţă în medicină i-a revenit academicianului doctor Ioanel Sinescu, Premiul pentru excelenţă în performanţă şi inovaţie medicală i-a fost acordat profesorului universitar doctor Adrian Covic, Premiul pentru performanţă în domeniul medical a fost acordat asistentului universitar doctor Mihai Suciu şi doctorului Theodor Cebotaru iar Premiul pentru educaţie şi cercetare în domeniul medical a fost acordat pentru prof. univ. dr. Daniela Fodor de la Facultatea de Bioinginerie medicală 'Grigore T. Popa' Iaşi.

De asemenea, Premiul pentru întreaga activitate medicală a fost acordat pentru prof. univ. dr. Carol Stanciu şi prof. univ. dr. Margit Şerban, Premiul pentru management şi dezvoltare medicală i-a fost acordat conferenţiarului universitar doctor Carmen Orban, iar Premiul pentru cea mai bună echipă medicală a revenit Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Marie Curie', secţia Specialităţi chirurgicale şi Clinicii de Hematologie şi Transplant Medular Târgu Mureş.

Premiul pentru profesionalism în asistenţă medicală i-a fost acordat doctorului Monica Gavriş, Premiul pentru cea mai bună echipă de urgenţă a revenit echipei UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca, condusă de conf. univ. dr. Adela Golea, echipei UPU de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţe "Sf. Spiridon" Iaşi, condusă de prof. dr. Diana Cimpoeşu şi UPU-SMURD Târgu Mureş.

Premiul pentru cea mai bună secţie spitalicească a fost acordat Unităţii de Supraveghere şi Terapie Avansată a Cardiacilor Critici a SCJU Târgu Mureş, condusă de prof. univ. dr. Theodora Benedek, Premiul pentru performanţă în cercetare medicală a revenit Centrului avansat de cercetare-dezvoltare în medicina experimentală CEMEX, UMF ''Grigore T. Popa'' Iaşi, Premiul pentru performanţă în activitate didactică le-a fost acordat profesorilor universitari dr. Ioan Coman şi dr. Ioana Grigoraş, Premiul pentru cea mai bună societate profesională a fost obţinut de Societatea Română de Cardiologie, preşedinte prof. univ. dr. Dragoş Vinereanu, şi Premiul pentru spitalul cu cea mai mare siguranţă pentru pacient i-a revenit Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Premiul pentru managementul calităţii în sănătate - Institutul Regional de Oncologie Iaşi, Premiul pentru excelenţă în farmaceutică - prof. univ. dr. farm. Dumitru Lupuleasa, Premiul pentru dezvoltare în balneologie şi recuperare medicală - Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol, Premiul "Mecena al sistemului de sănătate din România" - dr. ing. Ioan Popa, preşedinte Transavia, Alba-Iulia.

A mai fost acordat Premiul Asociaţiilor de Pacienţi pentru Asociaţia Persoanelor cu Boli Inflamatorii Intestinale din România şi Asociaţia Pacienţilor cu Tumori Neuroendocrine din România, precum şi Premiul pentru concept inovativ de management medical pentru principiile Kaizen în organizarea conducerii medicale, pentru dr. ing. Julien Bratu.

Premiul pentru cel mai activ ONG în domeniul sănătăţii a fost acordat Asociaţiei Crest din Satu Mare, Premiul pentru cel mai bun student la medicină - lui Teodor Cristian Blidaru, iar Premiul pentru cel mai valoros absolvent al unei facultăţi de medicină a fost primit de Iuliu Cocuz şi Alexandra-Simona Zamfir.

Gala Elitelor Medicale a fost organizată în cadrul Congresului Cardio NET - întâlnirea comună a Societăţii Române de Cardiologie şi Societatea Maghiară de Cardiologie -, care se desfăşoară în perioada 23-25 octombrie, la Târgu Mureş.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel