1.409 de noi îmbolnăviri cu COVID-19. Cât de corecte sunt cifrele din bilanțul zilnic. Ce zic medicii

Florina Pop |
Data publicării:
Coronavirus
Coronavirus

Autoritățile au anunțat miercuri, 19 august, 1.409 de noi îmbolnăviri față de marți, 18 august. Unii medici susțin că cifrele din bilanțul zilnic al autorităților ar fi doar orientative, iar numărul bolnavilor, mult mai mare. 

În bilanțul de miercuri, 19 august, s-au anunțat 1.409 noi cazuri de îmbolnăviri cu COVID-19 față de ultima raportare de marți, 18 august. Per total, în România au fost confirmate 73.617 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus, 33.566 dintre acestea au fost declarate vindecate, iar 8.551 pacienți asimptomatici - au fost externați la 10 zile după depistare. 

Voci din lumea medicală susțin că cifrele de infectări cu COVID-19 ar fi mult mai mari, iar cele din bilanț, doar orientative.

”Dacă avem 1.000 de cazuri zilnic, ar trebui să ne gândim la un total de 10.000 de infectări pentru ziua respectivă. Anchetele epidemiologice nu sunt rapide, testarea nu este una extinsă, prin urmare, un asimptomatic poate umbla liber mult timp pe străzi. (...) Chiar și o oră poate fi mult, dacă merge în spații aglomerate și nu poartă mască. Așadar, numărul de infectări raportat în fiecare zi, la prânz, nu face decât să ne orienteze", a declarat dr. Adrian Marinescu, potrivit Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel