15% dintre îmbolnăvirile săptămânale cu COVID, din State, sunt raportate la copii

Adisa Codruț / 10 aug 2021 / 20:25
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Reprezentanții Academiei Americane de Pediatrie susțin că 15% dintre îmbolnăvirile de COVID, dintr-o săptămână sunt la copii.

Copiii au reprezentat 15% din cazurile de COVID-19 raportate în decursul unei săptămâni în Statele Unite, potrivit unui raport recent al Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Pe fondul unui val de infectări cauzate de varianta Delta de coronavirus extrem de contagioasă, aproape 94.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în rândul copiilor în săptămâna care s-a încheiat pe 5 august, "o creştere constantă substanţială", a declarat AAP în raportul său.

"După o scădere a numărului de cazuri la începutul verii, cazurile de COVID-19 în rândul copiilor au crescut constant de la începutul lunii iulie", se precizează în document. Până pe data de 5 august, aproape 4,3 milioane de copii au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în Statele Unite de la debutul pandemiei, se arată în raport.

"În acest moment, se pare că forma severă de boală provocată de coronavirus este mai puţin frecventă în rândul copiilor. Cu toate acestea, există nevoia urgentă de a colecta mai multe date despre impactul pe termen lung al pandemiei asupra copiilor, inclusiv asupra modului prin care virusul poate afecta sănătatea fizică pe termen lung a copiilor infectaţi, precum şi efectele sale asupra sănătăţii emoţionale şi mintale a acestora", se mai spune în raport, potrivit Agerpres.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy