15% dintre îmbolnăvirile săptămânale cu COVID, din State, sunt raportate la copii

Adisa Codruț |
Data publicării:
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay
Medic, coronavirus, COVID. Foto: Pixabay

Reprezentanții Academiei Americane de Pediatrie susțin că 15% dintre îmbolnăvirile de COVID, dintr-o săptămână sunt la copii.

Copiii au reprezentat 15% din cazurile de COVID-19 raportate în decursul unei săptămâni în Statele Unite, potrivit unui raport recent al Academiei Americane de Pediatrie (AAP). Pe fondul unui val de infectări cauzate de varianta Delta de coronavirus extrem de contagioasă, aproape 94.000 de cazuri de COVID-19 au fost raportate în rândul copiilor în săptămâna care s-a încheiat pe 5 august, "o creştere constantă substanţială", a declarat AAP în raportul său.

"După o scădere a numărului de cazuri la începutul verii, cazurile de COVID-19 în rândul copiilor au crescut constant de la începutul lunii iulie", se precizează în document. Până pe data de 5 august, aproape 4,3 milioane de copii au fost testaţi pozitiv pentru COVID-19 în Statele Unite de la debutul pandemiei, se arată în raport.

"În acest moment, se pare că forma severă de boală provocată de coronavirus este mai puţin frecventă în rândul copiilor. Cu toate acestea, există nevoia urgentă de a colecta mai multe date despre impactul pe termen lung al pandemiei asupra copiilor, inclusiv asupra modului prin care virusul poate afecta sănătatea fizică pe termen lung a copiilor infectaţi, precum şi efectele sale asupra sănătăţii emoţionale şi mintale a acestora", se mai spune în raport, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel