2.300 de elevi nevaccinați nu pot fi primiți la școală

Georgiana Ioniță / 30 dec 2019 / 15:12
Vaccinarea
Vaccinarea

Școlile publice din Seattle au informat părinții că elevii nevaccinați nu vor avea voie să se întoarcă la clasă după o dată limită din ianuarie și pun la dispoziție clinici gratuite pentru imunizarea elevilor la zi.

Districtul a postat o notificare pe 20 decembrie în care informează părinții despre decizie, citând legea statului Washington și proiectul de lege recent aprobat de stat care înlătură opțiunile „personale" și „filozofice" pentru scutirea copiilor de MMR (rujeolă, oreion și rubeolă) ) vaccin, notează USAtoday.

Elevii au timp până la 8 ianuarie să obțină înregistrări de imunizare actualizate sau vor fi excluși din școală. Toți studenții care lipsesc de școală din cauza cerințelor de imunizare vor înregistra absențele lor ca fiind nemotivate.

Școlile publice din Seattle găzduiesc clinici gratuite de imunizare pentru a-i pregăti pe studenți înainte de termen. Una a fost săptămâna trecută. a doua este luni. O a treia va avea loc pe 3 ianuarie. Studenții din școlile publice din Seattle sunt în vacanța de iarnă începând cu 23 decembrie și se întorc la școală pe 6 ianuarie, conform cprogramei școlare.

Oficialii Școlilor Publice din Seattle au declarat pentru KOMO News din Seattle că, începând cu 17 decembrie, puțin peste 2.300 de studenți au primit scrisori care spuneau că vor fi ținute în afara școlii, dacă înregistrările lor nu erau actualizate până la termen.

Districtul găzduiește 53.627 de elevi

„Din păcate, prin legea statului trebuie să ăi excludem", a declarat purtătorul de cuvânt al districtului, Tim Robinson.

Conform legii statului Washington, „este de datoria administratorului șef al fiecărei școli publice și private și a centrelor de îngrijire de zi să interzică" prezența elevilor care fie nu sunt imunizați la zi.

În mai, legiuitorul de la Washington a aprobat un proiect de lege pentru a elimina opțiunile personale și filozofice pentru a exonera studenții de la primirea vaccinului MMR - dar a fost păstrat în opțiunile religioase și medicale. Acest proiect de lege, în ciuda protestelor, a devenit lege în iulie.

Proiectul de lege a apărut în condițiile în care un județ din statul cunoscut pentru că nu și-a vaccinat copiii se confrunta cu un focar de rujeolă aproape de începutul anului 2019, ceea ce a condus la ca oficialii să declare o urgență de sănătate publică.

 
Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy