29 decembrie, calendar: Ziua Reginei Elisabeta, a tocăniței cu piper și a lucrurilor neterminate

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
29 decembrie. Foto: DC Medical, Castelul de lut
29 decembrie. Foto: DC Medical, Castelul de lut

29 decembrie este a 363-a zi a calendarului gregorian (a 364-a zi în anii bisecți). Iată care este semnificația ei în varii calendare, inclusiv în cel amuzant.

Pe 29 decembrie 1843 s-a născut Regina Elisabeta a România, soția regelui Carol I al României (d.1916), care a publicat poezii sub numele de Carmen Sylva. Elisabeta Paulina Otilia Luiza de Wied, viitoarea Regină, a venit pe lume în castelul Monrepos din Neuwied (astăzi în unul din cele 16 state federale ale Germaniei, Renania-Palatinat) pe Rin.

În calendarul ortodox este Ziua Sfinților 14.000 de prunci uciși din porunca lui Irod; a Cuv. Marcel și Tadeu Mărturisitorul.

În calendarul catolic este ziua Sfântului Thomas Becket episcop și martir, iar în calendarul greco-catolic este Ziua Sfinților copii uciși de Irod și a Sfântului Cuvios Marcel (Harț).

Dar în calendarul haios, 29 decembrie este Ziua Tocăniței cu piper și Ziua TICK TOCK. Iată ce înseamnă asta:

Ziua națională americană a tocăniței cu piper

Ziua națională americană a tocăniței cu piper comemorează un fel de mâncare care a obținut porecla de „ciorba care a câștigat războiul." Iarna din 1777 - 1778 a fost una brutală pe continentul Nord-American. Armata continentală lupta pentru țara nou formată - Statele Unite ale Americii - în timpul Războiului de Independență.

În timp ce se deplasau spre Valley Forge, pe 29 decembrie 1777, George Washington i-a cerut bucătarului armatei să pregătească o masă care să le ridice moralul și să îi încălzească pe soldați. Bucătarul a adunat niște boabe de piper, bucăți mici de carne, ceapă și alte ingrediente pe care le-a găsit. El a numit fiertura pe care a făcut-o „Pepper Pot Soup", cunoscută azi sub numele de „Philadelphia Pepper Pot Soup". E de fapt ca o tocăniță românească.

Trupele care au primi bine delicioasa tocăniță au poreclit-o „ciorba care a câștigat războiul".

Ziua Tick Tock – sau Ziua lucrurilor neterminate

Tot la americani, pe 29 decembrie e ziua în care terminăm lucrurile înainte de Anul Nou. A fost inventată de Thomas și Ruth Roy de la Wellcat.com.
Pe măsură ce se apropie sfârșitul anului, există câteva lucruri demne de luat în considerare. De obicei, afacerile neterminate trebuie să fie încheiate înainte de sfârșitul anului calendaristic. Este posibil să fie necesare tranzacții, negocieri și donații caritabile pentru anul fiscal, înainte de 31 decembrie.

Un alt mod de a privi finalul anului este respectarea obiectivelor personale. Ai terminat de citit acea carte începută acum luni de zile? Mai ai timp să faci câteva din lucrurile pe care ți le-ai propus pentru anul a cesta. Tick-Tock e de fapt sunetul secundarului de la ceas, așa că bifați câteva obiective cât mai e timp!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel