3 CEAIURI care îți detoxifică FICATUL. Te ajută și la slăbit

Sonia Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
3 ceaiuri care iti detoxifica FICATUL. FOTO Pexels @ Kristina Aleksa
3 ceaiuri care iti detoxifica FICATUL. FOTO Pexels @ Kristina Aleksa

La ieșirea din sezonul rece se recomandă curele de detoxifiere a ficatului, iar cele mai la îndemână sunt ceaiurile de plante. 

Curele de detoxifiere a ficatului se fac, de cele mai multe ori, înainte de trecerea de la anotimpul friguros la cel călduros, pentru debarasarea de surplusul pe care organismul l-a acumulat în timpul iernii și pregătirea acestuia pentru trecerea la stilul alimentar ușor, de vară.

Detoxifierea ajută la eliminarea din organism a toxinelor acumulate în sezonul rece, în care mesele au fost ceva mai copioase, eventual cu excese alimentare, în special în perioada sărbătorilor, precum și cu o activitate fizică mai redusă. Astfel, detoxifierea este esențială pentru un bun echilibru al organismului și este asigurată zilnic de diferite organe – organe de eliminare – respectiv ficatul, rinichii și intestinele.

Atunci când ficatul nu își mai îndeplinește rolul, se instalează oboseala, depresia, dezechilibrele hormonale, durerile musculare și articulare, probleme ale pielii și durerile de cap. Astfel, o cură de detoxifiere are ca obiectiv stimularea funcției ficatului de eliminare a toxinelor și curățare a organismului din interior. Alimentele consumate în exces, pline de substanțe chimice și, în special, alcoolul, sunt inamicii nr. 1 ai ficatului.

Benefice pentru detoxifierea ficatului sunt ceaiurile, plăcute la gust și accesibile

Ceaiul de mușețel

Una dintre cele mai ușoare băuturi de preparat, cel mai indicat fiind să adăugați apa fiartă peste o lingură de plantă la o cană de ceai. Lăsați la infuzat maxim 10 minute, strecurați ceaiul și apoi îl puteți bea, în liniște.

Pe lângă faptul că vă va ajuta să dormiți mai bine, ajută la relaxarea creierului și asta datorită cantității de antioxidanți conținut. Ajută la curățarea ficatului, a intestinelor și facilitează eliminarea toxinelor.

Ceai de mentă

Lăsați la infuzat pentru 10 minute o mână de frunze de mentă. Consumași-l când este călduț acest ceai pentru a beneficia din plin de toți antioxidanții ce îi conține și mai ales de uleiurile esențiale care ajută la accelerarea metabolismului, ajutându-l să elimine toate toxinele acumulate pe parcursul zilei.

Pe lângă acțiunea sa benefică asupra ficatului, ceaiul băut seara înainte de culcare vă va ajuta să vă relaxezi și să vă detașați  după o zi agitată.

Infuzia de lămâie

Curățați o lămâie și puneți-o la fiert într-un litru de apă. Lăsați-o 5 minute acoperită, apoi strecurați ceaiul și beți-l cu o oră înainte de a vă băga în pat. Atât vitamina C, mineralele, cât și antioxidanții din lămâie vă vor oferi un puternic efect diuretic care vă va ajuta să elimini toxinele, bacteriile și toate celelalte aspecte negative din organism.

Mai mult decât atât, acest remediu va ajuta și în privința eliminării kilogramelor nedorite, accelerând metabolismul în timpul somnului.

Vezi și: Coada șoricelului reglează CICLUL MENSTRUAL și calmează BALONAREA

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel