Coada șoricelului reglează CICLUL MENSTRUAL și calmează BALONAREA

Anisia Nica |
Data publicării:
coada soricelului FOTO: Pexels @dids
coada soricelului FOTO: Pexels @dids

Care sunt indicațiile terapeutice ale florilor de coada șoricelului și cum le putem utiliza?

Coada șoricelului (Acillea millefolium) este o plantă cu flori albe recunoscută în România pentru proprietățile sale terapeutice și este folosită în fitoterapie. Planta conține taninuri, flavonoide, acizi fenolici, compuși azotați, acizi organici, fitosteroli, substanțe cumarinice, Vitamina K, Vitamina C și Vitamina E.

Proprietăți

Florile de coada șoricelului au proprietăți antiinflamatorii, spasmolitice și antiseptice, ceea ce o fac potrivită în tratamentul infecțiilor minore, precum răcelile sezoniere. Efectul spasmolitic combate crampele abdominale din indigestii și durerile din perioada ciclului menstrual la femei.

Combate balonarea

Deși are un gust amărui, ceaiul de coada șoricelului calmează durerile abdominale și contribuie la eliminarea gazelor. Acesta este folosit în afecțiunile hepato-biliare și cele gastrointestinale. Se pare că ceaiul de coada șoricelului ajută la dizolvarea pietrelor din vezica biliară, are efecte diuretice, laxative și contribuie la regenerarea hepatocitelor (celule hepatice). De asemenea, ceaiul și tinctura de coada șoricelului sunt recomandate persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil.

Ajută sistemul reproducător

Încă din cele mai vechi timpuri, ceaiul de coada șoricelului a fost un remediu natural împotriva afecțiunilor sistemului reproducător al femeilor. Planta reglează ciclul menstrual și poate fi folosită în băile de șezut. Coada șoricelului reglează sistemul hormonal și contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos fiind un remediu natural pentru stările de irascibilitate și anxietate din perioada menstruației.

Aplicații externe

Ceaiul de coada șoricelului se poate utiliza sub formă de comprese sau poate fi folosit în băile calde. Administrată extern, planta are acțiune cicatrizantă, hemostatică și antiinflamatoare, contribuind la procesul de vindecare a rănilor. Aceste proprietăți fac ceaiul de coada șoricelului un remediu bun în tratamentul hemoroizilor.

Totodată, coada șoricelului intră în compoziția unor deodorante naturale datorită efectului antiperspirant pe care îl are planta.

Vezi și: Chimenul, efect ANTIDIABETIC. La ce te mai ajută dacă-l mănânci

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel