3000 de chinezi bolnavi, după ce o bacterie a fost scăpată dintr-un laborator

Adisa Codruț |
Data publicării:
Teste laborator
Teste laborator

Peste 3.000 de persoane s-au îmbolnăvit de bruceloză în nord-vestul Chinei după ce o bacterie a fost scăpată anul trecut dintr-un laborator al unei companii bio-farmaceutice care produce vaccinuri pentru animale, au anunţat vineri autorităţile chineze.


Bruceloza este o boală transmisă de animale sau de produse de origine animală. În general, nu se transmite de la om la om, însă poate provoca febră, dureri articulare şi dureri de cap, scrie Agerpres. În total, 3.245 de persoane au fost testate pozitiv pentru această bacterie, cifră stabilită în urma testelor realizate după incident, potrivit autorităţilor sanitare din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, care au precizat că nu a fost depistat niciun caz de transmitere de la om la om. Citește mai multe pe DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel