4 efecte ale consumului de VIȘINE. Cum te mențin TÂNĂR și cum te scapă de Alzheimer și Parkinson

Anisia Nica |
Data actualizării: | Data publicării:
4 efecte ale consumului de visine - FOTO: Pexels @nataliya vaitkevich
4 efecte ale consumului de visine - FOTO: Pexels @nataliya vaitkevich

Ce proprietăți au vișinele și cum ne ajută consumul acestora în prevenția bolilor?

Vișinele sunt unul dintre darurile pe care ni le oferă natura vara. Aceste fructe au anumite proprietăți cu efecte nebănuite asupra sănătății. 

Ce conțin vișinele?

Conform helathline, vișinele sunt o sursă bogată în Vitamina A și Vitamina C, elemente care contribuie la creșterea sistemului imunitar, la sănătatea ochilor, pielii și a sistemului reproducător. În proporție mai mică, vișinele conțin mangan, potasiu, cupru și Vitamina K. Alături de Vitamina C, Vitamina K are un rol major în coagularea sângelui, prevenind tulburările de sângerare și scade riscul de boli cardiovasculare.

4 efecte ale consumului de visine

 

1. Perfecte în diabet

Vișinele au un conținut redus de glucide, iar antioxidanții și diverși compuși intervin în scăderea nivelului de glucoză din sânge. Astfel, persoanele care suferă de diabet pot consuma liniștite vișine și se pot bucura și de efectele preventive pe care le au acestea asupra bolilor cardiovasculare.

2. Ameliorează guta

Consumul de vișine are efect antiinflamator și există studii care arată că persoanele care au consumat vișine în mod regulat au prezentat o scădere a crizelor de gută. Guta este o formă de artrită, fiind cauzată de excesul de acid uric, care va determina inflamația articulațiilor afectate, durere și alte simptome.

Mai multe despre gută poți citi aici: Guta: simptome și tratament. Cine o face și câtă DURERE cauzează 

3. Hrănesc sistemul nervos

Vișinele contribuie la funcționarea normală a sistemului nervos. Cantitatea crescută în antioxidanți îmbunătățesc memoria și scad riscul apariției bolilor degenerative, precum: boala Alzheimer sau boala Parkinson. Consumul de vișine crește starea de spirit, iar persoanele care se luptă cu insomniile pot folosit aceste fructe ca remedii naturale pentru a dormi mai bine. 

4. Efect anti-îmbătrânire

Cantitatea bogată în antioxidanți, Vitamina C și Vitamina A menține celulele tinere. Acest lucru are efect anti-îmbătrânire, menține pielea luminoasă și previne apariția ridurilor. De asemenea, consumul de vișine crește rezistența musculară și este benefic pentru atingerea performanțele sportive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel