4 motive pentru care cafeaua neagră te ajută să slăbești

Angela Sabău |
Data publicării:
Cafea      Foto: Pixabay
Cafea Foto: Pixabay

Iată patru moduri în care cafeaua neagră, fără zahăr sau lapte, ne ajută să scădem în greutate.

Pentru iubitorii de cafea, este de neconceput începerea unei zile obișnuite fără o ceașcă de cafea. Pe lângă faptul că este delicioasă, este benefică și pentru sănătate și este bogat în nutrienți și antioxidanți. Este un stimulent energetic instantaneu și se spune că previne diferite boli precum cancerul, bolile cardiovasculare, diabetul etc.

În afară de acestea, este, de asemenea, extrem de eficient în ajutarea pierderii în greutate, deoarece crește metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Pentru a obține beneficii pentru pierderea în greutate, este sugerat să consumați cafea neagră fără aditivi, cum ar fi zahăr, lapte, smântână etc.

Iată câteva motive pentru care cafeaua neagră este băutura perfectă pentru pierderea în greutate.

Acidul clorogenic

Cafeaua neagră conține din acid clorogenic care accelerează procesul de slăbire. Încetinește semnificativ producția de glucoză din organism. De asemenea, conține diverși antioxidanți care ajută la pierderea în greutate.

Cofeină

Prezența cofeinei în cafeaua neagră acționează ca un stimulent energetic și îmbunătățește metabolismul. Vă face să vă simțiți activ și energic, ceea ce vă ajută să ardeți mai multe calorii. Prin creșterea nivelului de energie, cafeaua neagră menține și nivelul colesterolului din sânge sub control.

Controlează durerile de foame

Cafeaua neagră îmbunătățește și grăbește procesele metabolice care duc la suprimarea senzației de foame și la un aport mai mic de energie. Acționează asupra hormonului foamei cunoscut sub numele de Peptida YY care suprimă pofta de mâncare.

Reduce conținutul de apă

Unii oameni se îngrașă din cauza conținutului ridicat de apă din corpul lor. Consumul de cafea neagră duce la creșterea frecvenței urinării, ceea ce duce la o scădere semnificativă a conținutului de apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel