4 motive pentru care să nu excludeți ceapa din dieta voastră

Adisa Codruț |
Data publicării:

Ceapa este un aliment bogat în vitamine, minerale și fibre.

Ceapa are o sumedenie de beneficii pentru sănătate:

* risc mai mic de boli de inimă și accident vascular cerebral - ceapa conține compuși organici de sulf, care sunt motivul pentru care ceapa are un gust și un miros atât de ascuțit și puternic. Compușii organici ai sulfului contribuie la reducerea nivelului de colesterol din corpul dumneavoastră și pot ajuta la descompunerea cheagurilor de sânge, reducând riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral; ar fi bine să consumați ceapa crudă, mai degrabă decât gătită.

* ajută la controlul diabetului - atât quercetina, cât și compușii organici ai sulfului din ceapă promovează producția de insulină, făcându-i o alegere vegetală utilă pentru cei cu diabet.

* risc mai mic de Alzheimer - flavonoizii provin din plante și se găsesc în special din abundență în ceapă. Un studiu a constatat că cei care consumă o dietă pe termen lung bogată în flavonoizi își scad riscul de a suferi de boala Alzheimer. Ceapa este, de asemenea, o sursă bună de: vitamina C, vitamina B6, potasiu, mangan, cupru.

Un efect negativ al consumului de ceapă este că poate afecta mirosul corporal. Când corpul descompune compușii de sulf găsiți în ceapă, aceștia pot reacționa la transpirația de pe piele, creând ceea ce este considerat în general a fi un miros neplăcut al corpului. Pentru cei cu sindrom de colon iritabil, ceapa poate crește balonarea, arată webmd.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel