5 alimente cheie pentru o IMUNITATE puternică

5 alimente cheie pentru o imunitate puternica Foto: Pexels @Centre for Ageing Better
5 alimente cheie pentru o imunitate puternica Foto: Pexels @Centre for Ageing Better

Un medic a dezvăluit care sunt cele cinci alimente, pe care trebuie să le introducem mereu în diete.

Există o gamă variată de lucruri prin care vă puteți îmbunătăți stilul de viață, dar unul dintre cele mai importante este consumul de alimente potrivite.

Cum alegem alimentele potrivite?

Pe piață sunt foarte multe alimente menite să stimuleze sistemul imunitar. Totuși, nu toate sunt la fel de bogate în vitamine, minerale și nutrienți, notează cnbc.com.

Iată care sunt cele 5 alimente magice, pe care este bine să le introduceți mereu în meniul alimentar:

1. Ciuperci

Ciupercile au fost unul dintre elementele de bază în medicina tradițională chineză, timp de mii de ani. Și acum avem la dispoziție știința modernă pentru a explica efectele acestor ciuperci uimitoare, care, în funcție de specie, pot stimula, redirecționa sau modula activitatea noastră imunitară.

2. Ghimbirul

Ghimbirul are mai multe proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, foarte puternice. Rădăcina picantă și aromată conține compuși numiți gingeroli, care se arată promițători în prevenirea bolilor cardiovasculare, prin reducerea stresului în vasele de sânge, precum și a inflamației din zona inimii.

Studiile arată că extractul de ghimbir poate ajuta la prevenirea bolilor de ficat induse de alcool și poate bloca, de asemenea, leziunile renale create de medicamentele de chimioterapie.

3. Germeni de broccoli

În ultima vreme, a fost acordată o mare atenție germenilor de broccoli, o sursă puternică a uneia dintre celei mai importante substanțe biochimice care susțin sistemul imunitar: sulforafanul.

S-a demonstrat faptul că sulforafanul crește nivelul mai multor compuși antioxidanți prin inducerea unui compus din celulele noastre numit NRF-2. Acesta este numit uneori "regulatorul principal" al antioxidanților, ceea ce înseamnă că ajută la creșterea producției altor antioxidanți.

Cel mai bun mod de a consuma germenii de broccoli este crud, de exemplu, în salate, deoarece sulforafanul este ușor de descompus prin gătire. 

4. Usturoiul

Nu numai că usturoiul face ca totul să aibă un gust mai delicios, dar această legumă are mai mulți compuși care reglează sistemul imunitar.

Studiile asupra usturoiului au constatat că... citește mai departe pe Spectacola.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy