5 beneficii ale consumului de scorțișoară

Adisa Codruț |
Data publicării:
Scorțișoara poate avea efecte efecte adverse nedorite
Scorțișoara poate avea efecte efecte adverse nedorite

Scorțișoara este un condiment nelipsit din bucătării și are numeroase beneficii pentru sănătate.

Scăderea tensiunii arteriale, scăderea nivelului de zahăr din organism și reducerea inflamației sunt doar câteva dintre beneficiile consumului de scorțișoară.

Iată efectele în bine ale consumului de scorțișoară, potrivit medicinenet.com:

* tensiunea arterială mai scăzută - consumul de scorțișoară în fiecare zi timp de 3 luni vă poate reduce tensiunea arterială sistolică (numărul maxim) cu până la 5 puncte, susțin câteva studii, dar poate și scădea colesterolul ”rău” - asta s-a observat în urma unei mici cercetări la care au participat 60 de adulți cărora li s-a dat 1/4 linguriță de scorțișoară în fiecare zi timp de 40 de zile.

* protejează creierul - scorțișoara a oprit acumularea unei proteine ​​cerebrale care este un semn distinctiv al bolii Alzheimer, într-un studiu de laborator. Într-un alt studiu, șobolanii care au avut scorțișoară s-au descurcat mai bine într-un labirint de apă conceput pentru a-și testa memoria. 

* reduce inflamația - mai multe studii susțin că scorțișoara este remediu natural pentru adulții în vârstă în lupta lor cu artrita reumatoidă.

* combate bacteriile - scorțișoara poate lupta împotriva multor tipuri de bacterii care îmbolnăvesc oamenii, inclusiv salmonella, E. coli și stafilococul. Poate că ar putea fi folosit ca conservant natural în alimente și produse cosmetice.

* scapă de o infecție cu drojdie - se pare că scorțișoara are puterea de a distruge ciuperca Candida albicans, care cauzează majoritatea infecțiilor vaginale cu drojdie, arată studiile de laborator. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel