5 lucruri pe care să nu i le spui niciodată copilului tău

Angela Sabău |
Data publicării:
Copil   Foto: Pixabay
Copil Foto: Pixabay

Cuvintele și atitudinea pe care o avem față de copii au un impact important și îi afectează pe termen lung. Unele răni sufletești au nevoie de ani de terapie pentru vindecare. Iată cinci expresii pe care să nu le folosești niciodată în fața celor mici.

Frazele pe care le folosim și lucrurile pe care le spunem copiilor noștri pot avea un impact durabil asupra copilului și poate ajuta sau împiedica creșterea și dezvoltarea lui generală. Prin urmare, este important să ne alegem cuvintele cu atenție în jurul copiilor și să folosim tonul potrivit pentru a comunica cu ei.

Copiii pot prelua cu ușurință limba și tonul pe care îl folosesc părinții. Tipul de fraze pe care le folosim sau cuvintele pe care le alegem atunci când vorbim copiilor noștri sau chiar în jurul lor se vor reflecta asupra copiilor și asupra modului în care aceștia percep lumea. Pot să-și modeleze convingerile pe măsură ce vor îmbătrâni. Aceste fraze s-ar putea să pară normale, dar copiii ar putea crește cu o mentalitate de victimă, crezând că nu vor reuși niciodată sau că le lipsește este întotdeauna ceva pentru a reuși.

Un mic obicei de a alege cuvintele potrivite pentru a comunica cu copiii îi poate ajuta pe aceștia să-și atingă adevăratul potențial.

Iată 5 lucruri pe care nu le puteți spune copiilor:

„Nu ne putem permite asta niciodată”

Nu ar trebui ca micuții să simtă că visele sau aspirațiile lor pot fi limitate de bani. În schimb, faceți-i să lucreze din greu pentru asta. Copiii ar trebui să știe că banii sunt valoroși și că pot fi câștigați prin muncă grea, dar nu să își cuantifice visele și fericirea. Copiii vor cultiva obiceiuri financiare inteligente și vor avea răbdare atunci când vine vorba de prioritizarea fericirii în locul materialismului.

"Am făcut atâtea pentru tine"

Acest lucru îi va face să simtă că tot ceea ce faci pentru ei este din obligație și nu din dragoste. Dragostea părinților pentru copiii lor ar trebui să fie necondiționată și tot ceea ce faci pentru ei este pur din dragoste și nu intenționat.

„Nu mai fi așa copil”

Este în regulă ca un copil să se comporte ca un copil. Este în regulă să facă greșeli. Este normal ca cei mici să mai plângă uneori. Părinții uneori pot fi puțin prea duri cu copiii lor, cerându-le să acționeze la o anumită vârstă într-un mod care nu le vine în mod natural. A impune un anumit comportament asupra unui copil la o vârstă atât de fragedă îi va face să fie încordați și conservatori.

„Nu vei putea face asta niciodată”

Acesta este cel mai rău lucru pe care i l-ați putea spune copilului. Îi va face imediat să se simtă incompetenți și ineficienți în atât de multe moduri diferite. Va limita talentele pentru care s-au simțit încrezători. Părinții ar trebui să-și motiveze copiii și să-și celebreze etapele pentru a-i face să avanseze în viață.

Orice lucru rău despre soț/soție

Indiferent de ce, încearcă să nu spui nimic negativ despre soțul tău în fața copiilor. Părinții ar trebui să fie atenți la atitudinea față de partener, în fața copiilor lor. Încearcă să eviți lupta în fața copiilor sau să vorbești pe un ton dur cu partenerul. Copiii ar trebui să simtă dragostea și să creadă că lucrurile merg bine întotdeauna, scrie pinkvilla.com.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel