5 plante sălbatice care te pot UCIDE și 5 care îți pot SALVA viața

5 plante sălbatice care te pot UCIDE și 5 care îți pot SALVA viața, FOTO pexels
5 plante sălbatice care te pot UCIDE și 5 care îți pot SALVA viața, FOTO pexels

Pentru a nu fi victima acestor flori frumoase, dar periculoase, consultă această listă, înainte de a pleca într-o vacanță exotică. 

5 plante sălbatice care te pot UCIDE 

1. Periculoasă: Hydnellum Peckii  - Ciuperca dinților care sângerează

Aspectul „sângerând” al acestei ciuperci ar trebui să te avertizeze cu privire la proprietățile sale. Poate fi găsită în Europa și în nord-vestul Pacificului din America de Nord, este necomestibilă (deși nu este chiar toxică). Dacă îndrăznești să muști din ea, gustul de piper amar îți va inunda gura.

Nu te va ucide, dar greața și voma te vor lăsa deshidratat după aceea.

2. Periculoasă: Ciuperca roșie

Această ciupercă mai este cunoscută sub denumirea poetică „capac de elf stacojiu”. Oricât de frumoasă este, ciuperca roșie nu este comestibilă.

Este destul de comună în mai multe zone din America de Nord și în cantități mari poate fi dăunător pentru oameni. De asemenea, nu are nicio valoare nutritivă și este destul de uscată.

3. Periculoasă: Ageratina altissima

Această floare cu aspect nevinovat a fost cauza morții lui Nancy Hanks, mama fostului președinte american Abraham Lincoln, și a multor altora. Este atât de toxică, încât poate fi transmisă de la vaci la oameni prin laptele lor. Simptomele acestei otrăviri sunt brutale, ducând uneori la moarte.

4. Periculoasă: Brugmansia sau Trompeta lui Angel

Oricât de „îngeresc” ar suna numele, nu ar trebui să atingi niciodată această floare. Poate cauza paralizie, halucinații și deces.

În prezent, Brugmansia se cultivă destul de des în grădini, de aceea nu trebuie să lași copiii sau animalele să o atingă sau înghită.

5. Periculoasă: Atropa belladonna sau Mătrăgună

Frunzele și rădăcinile sale sunt destul de periculoase. Copiii pot muri după ce mănâncă două bobițe de mătrăgună. 

5 plante care îți pot SALVA viața 

1. Sigură: Rafflesia

Cea mai mare floare din lume, Rafflesia - la fel de superbă pe cât de utilă e. În zonele în care o poți găsi, care sunt de obicei junglele din sud-estul Asiei, oamenii o adună și o folosesc pentru ca mămicile să se recupereze după naștere (oprește sângerarea internă și ajută uterul să se micșoreze), ca supliment alimentar și pentru potență.

2. Sigură: Wolffia globosa – cea mai mică floare din lume

Aceste mici flori care acoperă suprafața iazurilor te pot salva, dacă ți-e foame și te afli în sălbăticie. Wolffia globosa este cea mai mică floare din lume și are o valoare nutrițională incredibilă. Potrivit celor care au mâncat până acum Wolffia globosa, floarea are gust de varză dulce. 

Florea este bogată în vitaminele A, B2, B6, C și acid nicotinic și conține doar 5% grăsimi . 

3. Sigură: Aloe vera

Dacă nu ai locuit în peșteră, probabil că știi cât de miraculoasă e aloe vera. Poate ajuta la o multitudine de boli ale pielii, având în același timp proprietăți antioxidante și antibacteriene. Poate vindeca și arsurile!

În medicină se numește „floare-minune” și o poți pune în alimente (o modalitate excelentă de a evita deshidratarea severă în sălbăticie)  sau în măști cosmetice pentru față și păr.

4. Sigură: Ciulinul de taur

Deși are o sumedenie de spini, această plantă îți ține de foame.

De asemenea, poate ajuta la tratarea, de exemplu, a hemoroizilor care sângerează. Poate fi chiar utilă atunci când faci un foc, deoarece este perfect inflamabilă când este uscată.

5. Sigură: Muşeţel-fără-petale

Oferă un impuls energetic pentru întreaga zi și este plină de nutrienți. S-ar putea să o confunzi și cu mușețelul, dar greșeala nu va fi mortală, doar un pic mai gustos.

La fel ca mușețelul, ar fi minunat de pus în ceai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel