EXCLUSIV Cum stabilim porțiile de mâncare de Paște. Ligia Pop: Toată lumea știe!
De ce trebuie să ținem cont atunci când pregătim mesele de Paște.
Nutriționistul Ligia Pop aduce în atenție un aspect important legat de organizarea meselor de Paște, și anume gestionarea cantității de mâncare în funcție de numărul real al invitaților. Ea subliniază că, de multe ori, se întâmplă ca un număr mai mic de rude să apară la masă decât s-a estimat inițial, dar pot apărea și mai mulți invitați decât s-a anticipat. Pentru a evita risipa de mâncare și pentru a reduce stresul asociat pregătirii meselor în exces, Ligia Pop recomandă ca gazdele să contacteze invitații înainte de eveniment pentru a confirma prezența acestora sau să pregătească cu anticipație 1-2 porții de mâncare în plus.
Această abordare permite gazdelor să se asigure că pregătesc cantitatea potrivită de mâncare, evitând, astfel, prepararea în exces și risipa de alimente. Ligia Pop încurajează, de asemenea, să se planifice atent meniul și cantitățile pentru a se asigura că se consumă doar cât este necesar și că nu se irosește mâncarea.
”Toată lumea știe, în general, cam câte rude așteaptă. De multe ori, multe rude nu apar și, în același timp, pot apărea mai mulți invitați decât am preconizat.
Să sunăm înainte să ne asigurăm că avem respectivii invitați. Sau să fim singuri că mâncăm atât cât ne stabilim, știind că nu trebuie să pregătim mâncare în plus pentru alți invitați”, ne-a spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.
În ceea ce privește resturile de mâncare care rămân după masa de Paște, Ligia Pop sugerează că acestea pot fi refolosite și transformate în alte preparate. Mulți oameni aleg să recicleze mâncarea rămasă nemâncată, transformând-o ulterior în alte feluri de mâncare. Această practică nu numai că reduce risipa alimentară, ci permite și valorificarea completă a resurselor disponibile și prepararea unor mâncăruri noi și delicioase din resturile de la masa festivă.
”Ulterior, mâncarea se poate refolosi. Mulți oameni reciclează preparatele care au rămas nemâncate, le pun la frigider și apoi le transformă în alte feluri de mâncare”, ne-a mai spus Ligia Pop, în exclusivitate pentru DC Medical.
Aceste practici nu numai că contribuie la protejarea mediului înconjurător, ci și la menținerea unui stil de viață sănătos și echilibrat.
-
Prebiotice ieftine care îmbunătățesc memoria după 60 de ani26.11.2025, 12:51
-
Diabetul crește de patru ori riscul de cancer de vezică26.11.2025, 11:44
-
-
De ce crizele de tuse ne apucă seara. Cum prevenim26.11.2025, 08:51
-
Ceaiuri bune pentru copii: ce este sigur și ce nu25.11.2025, 21:23
EXCLUSIV Testul care îți arată dacă faci cancer. Prof. univ. dr. Ovidiu Pop: Cifre impresionante
EXCLUSIV Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.
EXCLUSIV Câte scaune pe zi e normal să ai? Primul semn că ești constipat
Fața ascunsă a dependenței, subiectul săptămânii la DrPsy
EXCLUSIV Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
EXCLUSIV Tratamentul pentru boala varicoasă. Dr. Anca Chitic: Se injectează această substanță
EXCLUSIV Cum ajută suportul psihologic pacienții oncologici. Dr. Lucia Stănculeanu explică rolul psihologului și psihiatrului în oncologie
EXCLUSIV Cum să monitorizezi tensiunea în sarcină, pe săptămâni. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Atunci se poate complica
EXCLUSIV Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
EXCLUSIV Greșeala din Legea Majoratului Digital trecută de Senat. Ovidiu Iosif: Restricțiile nu generează decât frustrare
EXCLUSIV Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
