7 plante care produc oxigen noaptea. Îți vor curăța aerul din dormitor

Dacă ai probleme cu somnul și vrei să dormi mai bine, iată șapte plante care produc oxigen noaptea și curăță aerul din dormitor.

Aloe vera absoarbe benezenul şi formaldehida şi curăță aerul din încăperea în care dormi. Va crește fără prea multe probleme şi are nevoie de apă destul de rar. Te poţi folosi şi de frunzele acestei plante. Poţi tăia o bucăţică şi te poţi folosi de acel gel din interior dacă te arzi sau ai o tăietură mică. 

Filodendronul este o altă plantă folositoare, care va produce oxigen în timp ce tu dormi. Poţi găsi mai multe specii de filodendron. Totuşi, să fii atent dacă ai copii sau animale de companie deoarece frunzele sunt toxice. Planta poate să absoarbă formaldehida din aer, dar şi alte substanţe organice.

Ficus benjamina te poate ajuta să cureţi aerul din camera în care dormi. Acest copăcel te ajută să reduci nivelul de benzen, formaldehidă şi tricloretilenă.

Epipremnum pinnatum sau Iedera diavolului este o plantă originară din insulele Polineziei Franceze. Planta se întreţine extrem de uşor şi va curăţa aerul din locuinţa ta. Partea bună este că această plantă o să elimine formaldehida din aer, iar în schimb o să elibereze oxigen. Dacă ai animale de companie, asigură-te că o pui undeva unde acestea nu pot avea acces. Este toxică.

Crinul păcii sau Spathiphyllum este o plantă care îţi va oferi flori albe şi va fi foarte uşor de curăţat. Este excelentă pentru camerele care nu au atât de mult soare. Va curăţa aerul şi va elimina substanţe precum formaldehida, benzen, toluen şi xilen. Această plantă este toxică pentru animalele de companie dacă îi mănâncă frunzele.

Ce alte două plante produc oxigen noaptea, citește pe DCNEWS. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel