90% dintre bolnavii americani de COVID-19 au o cantitate mică de virus. Virusolog celebru explică

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Coronavirus, COVID-19
Coronavirus, COVID-19

Experți americani susțin că 90% dintre cei testați pozitiv cu COVID-19 aveau o cantitate mică de virus și nu ar trebui izolate.  

Unii experți americani în sănătate publică susțin că testele standard pun un diagnostic pozitiv pentru un număr mare de persoane, deși acestea ar putea transporta cantități nesemnificative de virus. Ei susțin că mare parte dintre aceste persoane nu sunt contagioase și identificare lor ar cauza blocaje în depistarea persoanelor cu adevărat bolnave de COVID-19.

Întrebat de jurnaliștii B1 TV, virusologul Molnar Geza susține:

”Problema este cu mult mai complexă. Fără nicio discuție, (…) transmiterea în 99% este respiratorie. Încărcătura virală pe care o transmite depinde de lucruri fizice și de lucruri de moment.

Partea fizică se referă la după cât timp este, din momentul infectant, persoana care ar putea infecta mai departe. Se spune că între a treia și a cincea zi este cea mai mare încărcătură virală. Virusul primit de către persoana care va fi infectată sau nu are nevoie să se fixeze pe celulele orofaringiene, să se multiplice și să migreze, să fie împinsă în zonele de mai jos, mai profunde, în plămâni. Nu merge direct în plămâni, ci populează orofaringele. Cel simptomatic este mai contagios, cel mai puțin simptomatic, mai puțin infecțios, ca număr particule virale”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel