Accese de respirație dificilă la copii. Ce este de făcut? Dr Mihai Craiu explică

Adisa Codruț |
Data publicării:
Copii, spital
Copii, spital

Dr Mihai Craiu explică ce este de făcut în momentul în care cei mici au accese de respirație dificilă. 

Medicul a explicat, pe pagina sa de Facebook, ce trebuie să facă părinții în momentul în care cei mici dezvoltă astfel de probleme de sănătate. 

 

"Una din cauzele de ingrijorare a părinților, ce au copii foarte mici, este apariția acceselor de respirație dificilă. Cand există febră, obstrucție a nasului prin secreții mucoase și tuse, toată lumea are o explicatie - copilul este "răcit".

Ce facem atunci când nu există aceste semne de boală acută și totuși copilul mic respiră greu?

Dacă starea de conștiență este normală, dacă nu există cianoză a buzelor, feței sau a limbii și dacă vocea e normală (sau plânsul e normal, la acei copii extrem de mici care nu vorbesc) atunci este suficient să apelam la medicul de familie pentru un consult de rutină. Dacă situația se agravează brusc și apar oricare din semnele de mai sus (copil areactiv, cu cianoza sau afonie - copil fără voce) mergeți URGENT la spital. Ar putea fi un corp străin în gât.

Cu o excepție...

Priviți acest video cu un sugar răgușit (a cărui voce se modifică la agitație sau plâns) ce respira dificil si părțile moi ale gâtului, deasupra sternului, se infundă de fiecare dată când inspiră. De notat că in somn sau când este perfect liniștit sugarul aceste fenomene dispar, fiind perfect normal zgomotul respirator.

Astfel de situații apar in stridorul laringian congenital (laringomalacie) și sunt prezente incă de la naștere. Respirația dificilă dispare încet, odată cu trecerea timpului apărând maturizarea laringelui. De obicei în 1-3 ani dispar aceste fenomene.

Faceți un consult ORL (pentru laringoscopie) și aveți răbdare. Trece cu timpul, FĂRĂ antibiotice sau cortizon. Nu este o laringită infecțioasă ci un cartilaj mai moale, cu o formă particulară", a scris medicul pe pagina sa de Facebook, Spitalul Virtual pentru copii. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
NoMy - smt4.5.3
pixel