Această rețetă de ceai de ghimbir a dat lumea medicală peste cap. 5 efecte-SURPRIZĂ

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Această rețetă de ceai de ghimbir are cinci beneficii surprinzătoare pentru organism. Iată de ce este recomandat zilnic. 

Rădăcina de ghimbir a fost lăudată de mii de ani pentru proprietățile sale terapeutice.

Iată cinci beneficii ale ghimbirului, susținute de știință, care te vor încuraja să îl incluzi în dieta zilnică.

1. ÎMBUNĂTĂȚEȘTE DIGESTIA

Pentru început, consumul de ghimbir proaspăt sau sub formă de praf poate sprijini o digestie sănătoasă și poate diminua disconfortul după ce ai mâncat. Cercetătorii au descoperit că ghimbirul înainte de masă poate stimula digestia prin accelerarea cantității de timp de care stomacul are nevoie pentru a-și goli conținutul de alimente în intestinul subțire. Acest proces fiziologic se numește golire gastrică. Golirea gastrică lentă este o cauză comună de reflux acid, dureri abdominale și balonare. 

2. AMELIOREAZĂ DUREREA MUSCULARĂ

Potrivit unui studiu realizat în 2010 de American Pain Society, consumul a două grame de ghimbir pe zi poate ajuta la reducerea durerii musculare indusă de efort. Cercetătorii consideră proprietățile antiinflamatorii ale ghimbirului ca fiind hipoalgezice, indică faptul că contracarează stimulii durerii.

3. COMBATE GREAȚA

Dacă ai un stomac sensibil, ghimbirul poate fi un antidot eficient. Greața rezultă adesea din aritmii gastrice, o afecțiune care apare atunci când ritmurile musculare ale stomacului nu sunt sincronizate. Din fericire, un studiu din 2003 sugerează că poți evita aritmiile gastrice consumând ghimbir.

4. UȘUREAZĂ DUREREA MENSTRUALĂ

Un studiu din 2009 a constatat că rădăcina de ghimbir este la fel de eficientă ca ibuprofenul și acidul mefenamic (medicamente comune pentru durere). 

5. SPRIJINĂ SĂNĂTATEA COGNITIVĂ

Există cercetări substanțiale privind capacitatea ghimbirului de a susține sănătatea creierului. Într-un studiu din 2012, femeile care luau ghimbir zilnic și-au îmbunătățit memoria și performanța cognitivă. 

Pentru prepararea ceaiului de ghimbir, ai nevoie de următoarele ingrediente: rădăcină de ghimbir proaspătă, feliată subțire, 1/4 lămâie, feliată subțire, 1 cană apă fiartă, sirop de miere sau arțar (opțional)

Adaugă în apa fiartă ghimbirul și lămâia feliată subțire. Lasă la infuzat 10 minute, apoi strecoară. Opțional, adaugă miere sau sirop de arțar.  

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel