ACNEEA: de ce apare în jurul gurii și cum scapi de ea prin metode simple

Angela Sabău |
Data publicării:
Acnee
Acnee

Acneea este o problemă comună a pielii pentru multe persoane. Dar ce cauzează cu adevărat această problemă din jurul gurii tale?

Acneea este o pacoste indiferent unde apare pe corp, dar coșurile din jurul gurii pot fi deosebit de frustrante. Aceste imperfecțiuni sunt dificil de acoperit și pot face ca activități precum vorbitul și mâncatul să fie dureroase. Așadar, de ce apar uneori coșurile în această zonă? 

Potrivit Healthline, acneea apare atunci când porii se înfundă cu ulei și celule moarte ale pielii. Acest lucru poate face ca porul să se inflameze, provocând o umflătură roșie sau albă. Acneea poate apărea pe tot corpul, dar este cel mai frecvent întâlnită pe față, deoarece pielea produce mult ulei în acea zonă. 


Coșurile care apar în apropierea gurii sunt adesea rezultatul unei iritații recurente în zonă, care poate face mai probabil ca porii de acolo să se înfundă. Unele cauze comune ale acneei în jurul gurii includ bărbieritul, aplicarea balsamului de buze pe lângă buze și folosirea frecventă a telefonului mobil. Hormonii și genetica pot juca, de asemenea, un rol important. 

Citește continuarea pe Spectacola și află cu mpoți trata acneea din jurul gurii și de ce ar enevoie de un traament specific.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel