Acord de cooperare româno-turcă în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale, legiferat

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Protocolul a fost semnat azi Foto: pexels.com
Protocolul a fost semnat azi Foto: pexels.com

Executivul a aprobat azi, Hotărâre de Guvern, Acordul  între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale.

Documentul a fost semnat la Ankara, pe 15 octombrie 2018 și va înlocui vechiul Acord privind cooperarea în domeniul sănătăţii şi al ştiinţelor medicale între Guvernul României şi Guvernul Republicii Turcia, încheiat în 1991 și Protocolul adițional asupra cooperării în domeniul sănătăţii între cele două țări, din 1994. Prevederile celor doua documente  isi vor inceta valabilitatea.

„Romania si Turcia vor promova, pe baza principiilor egalității şi reciprocității, cooperarea în domenii precum întărirea sistemelor de sănătate, încurajarea reciprocă a investiţiilor în sectorul sanitar, medicamente, produse farmaceutice şi aparatură medicală, management spitalicesc, sănătate publică şi sistemul de medicină de familie, geriatrie şi gerontologie, organizarea serviciilor de medicină de urgenţă”, se arată înr-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății.

Cele doua state  vor coopera prin schimb de informaţii, schimb de delegaţii şi specialişti în sănătate, precum şi prin încurajarea participării specialiştilor la conferinţe şi întâlniri ştiinţifice organizate. În acest sens se va înființa un Comitet mixt de lucru, care se va întâlni periodic  pentru a stabili  prioritățile de cooperare și va evalua periodic activitățile din cadrul acestei cooperari.

“Era absolut necesar ca acordul Romaniei cu Turcia in domeniul sanatatii sa fie adaptat la  nevoile de servicii medicale de  astazi. Pacientul român se află în centrul politicilor promovate de Ministerul Sănătății. Această colaborare va viza în special pacienții români cu vârsta cuprinsă între 0-18 ani care vor beneficia de tratament în Turcia pentru anumite patologii”, a declarat  Sorina Pintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel