Actorul Cristopher Plummer a încetat din viață

DCMedical Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Actorul Cristopher Plummer  Foto: Insider
Actorul Cristopher Plummer Foto: Insider

Actorul canadian Christopher Plummer, cunoscut pentru rolul său din „Sunetul muzicii”, a încetat din viață. Familia a confirmat decesul. 

Actorul de 91 de ani a murit acasă, alături de soția sa, Elaine Taylor. Familia canadianului a confirmat moartea sa.
Cristopher Plummer era cunoscut publicului larg din filme precum „Sunetul muzicii”, realizat în 1965, unde l-a interpretat pe baronul Von Trapp, făcând un rol memorabil, alături de Julie Andrews.
 Plummer a câștigat Premiul Oscar pentru filmul „Începători” din 2012. Mai recent, Plummer a jucat în filmul din 2019 „Knives Out”.

După ce a apărut pentru prima dată în producțiile TV Candian, a debutat în teatrul de pe Broadway în 1953. Primul rol major pe care l-a obținut a fost în „Stage Struck” din 1958. El a fost chiar nominalizat la un Tony în 1959 pentru rolul său în piesa „J.B.”

În 1965, Plummer a jucat în „The Sound of Music” alături de Julie Andrews. În ciuda faptului că a fost un actor relativ necunoscut la acea vreme, a învins vedete consacrate precum Sean Connery și Richard Burton pentru acel rol.

„Sunetul muzicii” a câștigat Oscaruri și a doborât recorduri la box-office, devenind unul dintre filmele cu cele mai mari încasări din toate timpurile.

Deși astăzi rămâne unul dintre cele mai îndrăgite musicaluri de la Hollywood, Plummer însuși a menținut o atitudine ironică cu privire la rol. La o masă rotundă a The Hollywood Reporter din 2011, Plummer a spus că „Sunetul muzicii” este rolul său „cel mai dur” până în prezent, scrie Insider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel