Actorul Gabriel Fătu: Am colegi care se împrumutau de bani de la părinți. O tragedie

Florina Pop |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Sală de cinema, teatru. Foto: Pixabay
Sală de cinema, teatru. Foto: Pixabay

Actorul Gabriel Fătu și directorul sălii Dalles a vorbit la Interviurile DC News și DC Medical despre ce a însemnat starea de alertă în pandemie pentru teatru.

”Cele două luni (n. r. în starea de urgență) în care nu am mișcat nimic, am stat acasă, izolați, și am încercat diverse transmisiuni pe Zoom, pe Skype. Am mai difuzat spectacole pe care le aveam filmate, înregistrate. Le-am difuzat pe Facebook, dar mare activitate nu am prea avut”, spune actorul Gabriel Fătu, totodată director al Sălii Dalles, instituție de cultură din subordinea Primăriei București, la Interviurile DC News și DC Medical.

Acesta a mai amintit că această perioadă a reprezentat o ”tragedie” pentru actorii care nu au fost angajați și se întrețineau din mai multe colaborări. ”Cei care sunt angajați au primit un salariu, dar cei care nu erau angajați... am colegi care sunau și se împrumutau de bani și spuneau: dă-mi până îmi trimite mama, când ia pensia. Adică o tragedie”, afirmă actorul. 

Potrivit acestuia, s-au ținut spectacole în aer liber la Teatrul de vară din Herăstrău, spațiu care are 2.500 de locuri și unde, din pricina pandemiei nu puteau intra la spectacole mai mult de 496 cu actorii, echipa tehnică, cu spectatorii. ”Vă dați seama cum arată 400 și ceva de spectatori într-o sală de 2.500. (...) Am dat câteva spectacole, dar nici cele 500 de locuri nu le-am putut umple pentru că, în primul rând, lumea e foarte reticentă. Iei temperatura, dă-i mască dacă nu are mască, apoi trebuie trecut prin acel aparat de dezinfectat. Și foarte mulți oameni, dorind să vină la spectacole, au stat acasă pentru că nu au avut curaj să iasă în lume”, spune Gabriel Fătu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel